iOS 8.3 blocheaza accesul la aplicatii prin iFunbox, iExplorer si altele

iOS 8.3 blocare acces aplicatii iFunbox iExplorer

  iOS 8.3 blocheaza accesul la aplicatiile instalate in terminalele noastre folosind programe precum iFunBox, iTools, iExplorer, iBackupBot sau PhoneView, compania americana restrictionand accesul fara a oferi detalii cu privire la aceasta schimbare. Daca pana in trecut unele date ale aplicatiilor din terminalele noastre puteau fi accesate folosind aceste programe, incepand cu iOS 8.3 Apple restrictioneaza accesul la aplicatiile cu iTunes File Sharing dezactivat, iar in imaginea de mai sus aveti afisata eroare vizibila in iFunbox in momentul incercarii de a vizualiza datele unei aplicatii fara iTunes File Sharing activ.

  In momentul de fata accesul la datele acestor aplicatii este posibil numai facand jailbreak, care nu este disponibil pentru iOS 8.3, cei din spatele programului iFunbox acuzand compania Apple ca restrictioneaza libertatea utilizatorilor de a accesa datele aplicatiilor instalate in propriile terminale. Practic in iOS 8.3 Apple a bocat accesul la datele sandboxed ale aplicatiilor, compania restrictionand pana acum doar posibilitatea de a scrie in acele fisiere, insa acum nu putem nici macar sa copiem informatiile, asa cum puteam face in trecut fara probleme.

iOS 8.3 ruined our freedom of controlling data in our installed Apps and Games,” writes iFunBox in a Facebook post. “Apple blocked access of the entire sandbox directory of every installed App since iOS 8.3. Previously only writing is block in executable directory. Now we totally lost the control of Apps on our own devices. We are investigating the situation. Before there is a solution, iFunbox will fail to open data directory of any App if the device is not jailbroken.

  Schimbarea afecteaza atat programele pentru Windows, cat si cele pentru OS X, reprezentantii lor sustinand ca incearca sa gaseasca metode de a ocoli restrictiile impuse de catre Apple, dar acest lucru pare putin probabil in momentul de fata. Cei de la iFunbox si-au actualizat programul pentru a permite accesarea datelor din aplicatiile care au iTunes File Sharing activat, astfel ca pentru ele nu vom avea restrictii, insa in restul cazurilor nu vom putea accesa datele.

  Avand in vedere ca foarte multi utilizatori foloseau programe precum cele mentionate anterior pentru a copia ringtone-uri, poze, muzica, filme si multe altele fara iTunes, compania Apple va avea cel mai probabil o multitudine de critici in fata in lumina acestei schimbari.