China intrece pentru prima oara SUA in descarcarile de aplicatii din App Store

descarcari aplicatii iOS

  China este o tara extrem de importanta pentru compania Apple si in ciuda faptului ca SUA genereaza venituri mult mai mari pentru compania Apple, chinezii genereaza mai multe descarcari si asta pentru prima oara in istoria App Store-ului. In imaginea de mai sus aveti rezultatul unei analize facute de catre o compaine americana pentru App Store, iar SUA a cedat primul loc Chinei, pe pozitia a treia situandu-se Japonia, ea fiind urmata de catre Marea Britanie, in timp ce Rusia completeaza acest top 5.

  In ceea ce priveste incasarile lucrurile sunt complet diferite, SUA ocupand prima pozitie, ea fiind urmata de catre Japonia, China, Marea Britanie si Australia, iar acest lucru demonstreaza faptul ca nu exista o corelatie directa intre numarul de descarcari generate de catre o tara si veniturile generate pentru Apple. Daca ne uitam si la faptul ca Japonia are doar o zecime din populatia Chinei si totusi genereaza mai multi bani decat ea, observam cat de mult conteaza puterea de cumparare a posesorilor de iDevice-uri, numarul nefiind chiar atat de relevant daca utilizatorii au suficient de multi bani de cheltuit.

China Surpasses the US in iOS Downloads. he iPhone 6 launch had a massive impact on the iOS ecosystem in China — learn about the apps and categories driving the growth of the iOS downloads in China.

  Informatiile acestea reflecta numarul de descarcari facut prin App Store in primele trei luni ale anului 2015 si observam o premiera interesanta care cu siguranta va schimba modul in care compania Apple isi gandeste strategiile pentru App Store in viitor.