iPad Pro – surprize inedite pregatite de Apple

iPad Pro comparatie iPad Air 2 - iDevice.ro

iPad Pro ne-a fost prezentata zilele trecute intr-o schita obtinuta de la Apple si intr-o comparatie video facuta cu o iPad Air 2, insa acum aflam o serie de detalii noi cu privire la surprizele pe care compania Apple le pregateste. iPad Pro este conceputa ca o tableta dedicata mediilor edicational si business, iar compania Apple pregateste o serie de functii potrivite pentru clientii din aceste doua medii.

NFC pentru Apple Pay

Incepem cu includerea NFC in iPad Pro, compania Apple implementand acest tip de componenta pentru comunicatii in Apple Watch sau iPhone 6 pentru a autoriza plati prin Apple Pay, iar pentru noua tableta ar avea ceva similar in plan. Nu, nu va ganditi ca veti putea face plati prin Apple Pay cu iPad Pro, compania Apple avand in plan sa transforme tabletele sale in puncte de incasare a platilor folosind Apple Pay.

Force Touch si un nou stylus

Conform informatiilor aparute astazi, iPad Pro ar urma sa aiba un nou tip de ecran cu o latenta redusa pentru inregistrarea atingerilor, el urmand a functiona in tandem cu un stylus Bluetooth dezvoltat de Apple. Acest nou stylus ar urma sa aiba implementat un sistem similar Force Touch care va simti presiunea aplicata de catre utilizator si probabil va oferi diverse functii in baza acestui tip de informatii.

Sistemul din stylus va functiona impreuna cu un Force Touch implementat in iPad Pro, compania Apple intentionand sa aduca aceasta functionalitate in tablete dupa ce ea a fost anuntata inclusiv pentru iPhone 6S. Avand in vedere ca iPad Pro nu este o tableta dedicata utilizatorilor obisnuiti, Force Touch ar putea oferi o multitudine de optiuni pentru aplicatii dedicate desenului sau graficii, iar daca ne gandim la editare de poze sau filme, atunci lucrurile devin si mai interesante.

USB-C pentru noi accesorii

In final aflam din nou ca iPad Pro va avea un port USB-C prin care vor putea fi conectate o multitudine de accesorii compatibile, insa deocamdata nu se stie daca acest standard il va inlocui pe cel Lightning sau va fi oferit separat de el. In momentul de fata se pare ca iPad Pro ar urma sa fie lansata de catre compania Apple in toamna acestui an, cel mai probabil cu iPad Air 3 si iPad Mini 4.

Voi ce parere aveti despre noutatile pregatite pentru iPad Pro ?

5 COMENTARII

  1. Pentru consumer ipad mini sau ipad air, nu este nevoie, dar deja aici este totusi un computer intreg, nu mai este vorba de super portabilitate, si cu cat ofera mai multe cu atat mai bine. Sper split screen sa fie, sau multi user accounts daca tot este pt business si educational