iOS 8.4 – Apple ar putea amana lansarea!

iOS 8.4 lansare amanata - iDevice.ro

iOS 8.4 este viitoarea versiune a sistemului de operare pentru iPhone, iPad si iPod Touch, iar dupa cum prea bine stiti deja, doua versiuni beta au fost puse la dispozitia dezvoltatorilor de aplicatii pentru platforma iOS. Din aceste doua versiuni beta am aflat ca Apple pregateste lansarea unei noi aplicatii Muzica, Music, pentru iDevice-urile sale, aceasta avand o interfata complet modificata care aduce multe functii noi.

Lansarea iOS 8.4 era pregatita de catre compania Apple pentru data de 8 iunie, dupa conferinta de deschidere a WWDC 2015, insa se pare ca planurile celor din Cupertino se schimba din cauza unor probleme recente. iOS 8.4 si noua aplicatie Muzica vor aduce un nou serviciu de streaming audio care reprezinta o combinatie dintre iTunes Radio si Beats Music, insa Apple nu ar fi reusit sa obtina acordul tuturor partenerilor pentru lansare.

A June launch is still attainable. One source notes Apple has been able to quickly secure licensing deals in the past. “If any company can pull it off, they can,” the source tells Billboard, adding that “labels are more likely to play ball with them” because of Apple’s track record of generating revenue for rights holders. Another major label source believes the Beats Music re-launch isn’t coming soon. “June won’t be the release date. The deals aren’t done.”

Dificultatile in a obtine licentele necesare pentru redarea continutului multimedia ar putea da peste cap planurile Apple privind lansarea iOS 8.4 o multitudine de parteneri nefiind multumiti de conditiile de licentiere. Avand in vedere aceasta problema, nici macar sursele din cadrul Apple nu sunt 100% convinse in legatura cu ceea ce se va intampla in iunie, unii sustinand ca iOS 8.4 va fi lansat, in timp ce altele au alta parere.

Zilele trecute a fost anuntat faptul ca Apple este investigata de catre Departamentul de Justitie al SUA din cauza modului in care incearca sa forteze marile case de discuri sa renunte la acordurile cu Spotify. Mai exact, Apple incearca sa convinga aceste case de discuri sa anuleze licentele Spotify pentru a oferi utilizatorilor optiunea de a reda gratuita muzica, aceste actiuni fiind neconcurentiale si probabil vor atrage sanctiuni pentru cei din Cupertino.

Pana una-alta, iOS 8.4 ramane ca avand o probabilitate mare pentru lansare in iunie, insa daca acest lucru se va intampla sau nu vom afla pe 8 iunie, cand va incepe WWDC 2015.