iOS 8.4 – iata noua aplicatie Muzica

iOS 8.4 aplicatie Muzica

  iOS 8.4 beta 1 a fost lansat de catre compania Apple in cursul noptii trecute si principala noutate implementata de catre compania americana este o noua aplicatie Muzica, Music, care aduce o multitudine de schimbari in vederea lansarii unui serviciu de streaming multimedia pentru utilizatorii din anumite regiuni ale globului. Noua aplicatie Muzica, Music, are o interfata cu un design similar celui oferit in aplicatia iTunes pentru Mac, Apple schimband complet modul in care accesam muzica disponibila in terminalele noastre, iTunes Radio sau Playlist-urile create pe calculator si transferate in terminale.

  La prima deschidere a aplicatiei Muzica din iOS 8.4 veti realiza ca in partea inferioara avem doar trei tab-uri  numite My Music, Playlists si Radio, acestea oferindu-ne acces la principalele functii ale aplicatiei, trecerea de la una la alta facandu-se prin simple swipe-uri efectuate pe ecranele terminalelor.

My Music – Muzica mea

iOS 8.4 aplicatie Muzica My Music

  In sectiunea My Music vom avea afisate 3 dintre melodiile adaugate recent in libraria audio, Apple implementand un buton More care permite vizualizarea melodiilor urmatoare, interfata permitand scroll vertical, iar in viitor probabil si un scroll orizontal pentru a vizualiza multiple alte informatii. Direct sub sectiunea melodiilor recent adaugate, Recenly Added, este listata intreaga noastra colectie muzica, atat cea stocata in terminale, cat si cea cumparata online sau incarcata prin iTunes Match, Apple listand-o in functie de numele artistilor, insa desigur ca exista multiple optiuni de listare.

iOS 8.4 aplicatie Muzica My Music 1

  In listele de melodii veti observa acum trei puncte in dreptul fiecarui titlu, ele reprezentand un buton care la apasare ne va permite sa ascultam melodia, sa o adaugam in sistemul Up Next, sa o descarcam din iCloud, etc, unele functii fiind in trecut disponibile cu swipe-uri sau prin apasarea altor butoane vizibile in interfata.

Playlists

iOS 8.4 aplicatie Muzica Playlist

  Mergand mai departe avem optiunea de a administra lista de melodii aflate in asteptare pentru ascultare, playlist, functia fiind disponibila pentru prima oara in iOS, aplicatia Muzica a iOS 8.4 oferind optiunea de a asculta orice cantec din lista oricand dorim, sa il mutam intr-o alta pozitie si multe altele. Acum daca aveti artist favoriti in aceste liste, selectarea numelui sau va afisa o lista a tuturor melodiilor detinute de catre noi si disponibile pentru descarcare prin iCloud, Apple creand o interfata care afiseaza o coperta de album ca si imagine principala in partea superioara, sub ea fiind afisate toate melodiile din liste.

  Ca parte a schimbarilor, compania Apple afiseaza in aplicatia Muzica, Music, a iOS 8.4 o bara de playback in fiecare meniu din interfata sa, astfel ca indiferent unde ne aflam in aplicatie vom putea face un swipe in sus pentru a afisa nou player conceput de catre compania americana, el oferindu-ne acces total asupra functiilor aplicatiei.

iTunes Radio

iOS 8.4 aplicatie Muzica iTunes Radio

  In ceea ce priveste iTunes Radio, compania Apple afiseaza cele mai recente 3 posturi radio ascultate de catre noi, acestea fiind vizibile in partea superioara a interfetei, sub ea fiind listate posturi promovate de catre Apple, impreuna cu o lista de alte posturi impartite pe genuri. Din pacate in iOS 8.4 beta 1 aplicatia Muzica, Music, nu afiseaza si posturile iTunes Radio salvate de catre noi in trecut, insa acesta nu este singurul neajuns, interfata aplicatiei parand departe de a fi finisata in vederea lansarii, Apple eliminand inclusiv meniul Info care permitea alegerea ascultarii melodiilor care nu au versuri explicite, plus multe alte functii.

  Dupa cum puteti vedea si din poze, Apple pregateste o schimbare majora pentru interfata aplicatiei Muzica, Music, incepand cu iOS 8.4, ea fiind similara aplicatiei iTunes pentru Mac, iar lansarea oficiala urmeaza sa aiba loc in cadrul WWDC 2014.

15 COMENTARII