Apple Music : serviciul de streaming audio cu retea sociala

Apple MusicApple Music este serviciu de streaming audio care va fi prezentat de catre Apple in cadrul WWDC 2015, compania americana intentionand sa implementeze in el o retea sociala similara celei Ping lansate in era lui Steve Jobs. Apple Music le va permite artistilor sa isi creeze pagini speciale pe care utilizatorii le vor putea vedea, acolo urmand a fi publicate informatii despre ei, noutati, poze, clipuri video, detalii despre concerte si sample-uri ale noilor melodii.

Apple Music le va permite artistilor sa partajeze continutul publicat de catre alti artisti, astfel ca vedetele isi vor putea promova extrem de usor munca unii intre altii pentru a atrage si mai multi fani. Folosind Apple ID-uri utilizatorii vor putea interactiona cu artistii prin comentarii, insa marea diferenta fata de Ping este ca utilizatorii nu vor avea propriile pagini in aceasta noua retea.

Apple Music faciliteaza interactiunea cu artistii

Practic Apple Music va avea la baza activitatea artistilor, insa partea interesanta este ca utilizatorii vor putea dezactiva complet informatiile despre serviciu din sectiunea de restrictii a iOS 8.4. Dupa cum puteti vedea din imaginea de mai jos, in iOS 8.4 meniu Configurari > General > Restrictii are acum o optiune numita Artist Activity care permite dezactivarea afisarii de notificari privind activitatea artistilor in Apple Music.

Apple Music iOS 8.4 Artist Activity

Avand in vedere ca Apple Music este atat de important, compania Apple va lansa inclusiv o aplicatie pentru platforma Android, astfel ca va oferi acces la sistem pentru sute de milioane de oameni. Apple Music va fi deasemenea integrat “adanc” in aplicatia Muzica din iOS 8.4, utilizatorii putand importa librariile Beats Music, asta fara a afecta functionalitatea iTunes Match sau iTunes Radio, care va avea si o serie de functii noi.

Apple Music va aduce pentru utilizatori in aplicatia Muzica a iOS 8.4 posibilitatea de a crea playlist-uri si o parte dintre functiile de organizare ale Beats Music, totul fiind integrat cat se poate de intuitiv. Apple Music va fi practic o metoad mai simpla de a intra in contact cu artistii vostri favoriti si a descoperi tot ceea ce produc ei nou, insa ramane de vazut cat succes va avea reteaua Apple.

Apple Music va fi prezentat pe 8 iunie in cadrul WWDC 2015, insa oficial va ajunge la utilizatori abia spre sfarsitul lunii iunie, impreuna cu iOS 8.4.