Apple Music si un nou iTunes Radio vor fi prezentate in 8 iunie

Apple MusicApple Music si un iTunes Radio imbunatatir vor fi prezentate in 8 iunie in cadrul WWDC 2015 de catre compania Apple pentru utilizatorii din lumea intreaga. Vorbim desigur despre serviciul de streaming audio Apple Music pe care compania Apple il pregateste pentru utilizatorii din lumea intreaga, el fiind practic o versiune imbunatatita a Beats Music, cu mult mai multi artisti si cu un abonament mai ieftin pentru a asculta muzica online pe orice iDevice-uri.

Desi s-a spus in repetate randuri ca Apple va oferi posibilitatea de a asculta muzica gratuit prin Apple Music, in realitate se pare ca aceasta optiune nu va fi disponibila, probabil din cauza partenerilor care nu au dorit sa ofere acest lucru. In schimb, compania Apple va oferi un abonament nelimitat de 10 dolari care va permite ascultarea de muzica in orice fel de conditii si pe oricare dintre terminalele suportate.

Pentru ca nu poate oferi Apple Music gratuit, compania Apple va oferi mai multa muzica prin iTunes Radio, noi canale fiind create de catre unii dintre cei mai buni DJ de pe planeta. Ieri v-am spus ca David Guetta, Drake, Pharell sau Zane Lowe au fost angajati de catre compania Apple sa creeze canale speciale pentru utilizatori, ele urmand a fi disponibile dupa data de 8 iunie pentru toti cei interesati.

With its dominant position in music threatened by a decline in download sales, Apple Inc. is preparing to launch a direct rival to Spotify AB and other popular services that let users stream songs instead of buy them. Music subscription to cost $10 a month; augmented Internet radio will have DJs.

Imbunatatirea iTunes Radio are totusi si o alta motivatie, compania Apple intentionand sa extinda disponibilitatea serviciului sau in noi tari de pe glob, in respectivele locatii Apple Music nefiind disponibil. Apple spera sa atraga acei utilizatori cu iTunes Radio, in locul serviciilor concurente, pentru ca mai apoi sa le ofere Apple Music si sa ii convinga sa plateasca un abonament lunar pentru el.

Partea interesanta este ca Apple intentioneaza sa isi reduca inclusiv vanzarile de muzica prin iTunes Store cu Apple Music, compania avand intentia de a le recomanda utilizatorilor sa cumpere un abonament in locul ablumelor audio. Ca exemplu este dat faptul ca unui utilizator care vrea sa cumpere un album de 10 dolari ii va fi recomandata optiunea de a inregistra un abonament lunar Apple Music in locul acelei achizitii.

Desi Apple se pregateste sa lanseze oficial Apple Music, deocamdata compania nu a incheiat acorduri cu marile case de discuri Universal Music Group, Sony Music Entertainment sau Warner Music Group. Avand in vedere ca acestea au contractati extrem de multi artisti importanti, probabil multa muzica dorita va fi lipsi din Apple Music, dar Apple va incerca sa isi rezolve problemele cat se poate de curand.

Acestea fiind spuse, WWDC 2015 va incepe pe 8 iunie, cu o conferinta organizata in seara acelei zile si v-am spus deja ca ea va fi transmisa in direct.

2 COMENTARII

  1. […] Apple Music este primul serviciu de streaming audio creat de catre compania Apple in baza Beats Audio, iar cei din Cupertino intentioneaza sa il prezinte in cadrul WWDC 2015, daca vor avea acordul partenerilor. Pentru ca noul produs este atat de important pentru Apple si pentru ca existenta a cat mai multor artisti in sistem este esentiala pentru succesul sau, compania Apple inca negociaza cu diversi parteneri incheierea de acorduri pentru retransmiterea pe internet a creatiilor artistilor reprezentati de catre ei. […]

  2. […] Lansarea Apple Music din cadrul WWDC 2015 a fost confirmata de catre CEO-ul Sony Music intr-un interviu recent acordat de catre acesta, el sustinand ca Apple va anunta toate detaliile noului sau serviciu in cursul zilei de maine. Zilele trecute s-a spus ca Apple inca negociaza cu diversi parteneri acordurile privind lansarea Apple Music, Sony Music fiind unul dintre ei, iar CEO-ul companiei a confirmat faptul ca noul serviciu de streaming audio al Apple ar urma sa contina inclusiv muzica artistilor contractati de catre casa sa de discuri. […]