Pebble are probleme financiare in urma lansarii Apple Watch

PebblePebble este unul dintre cele mai apreciate smartwatch-uri lansate vreodata si a fost unul dintre cele mai populare disponibile pe piata, insa lansarea Apple Watch a schimbat radical acest lucru. Conform unor informatii recente, se pare ca Pebble are probleme financiare destul de serioase si in ciuda faptului ca a reusit sa adune donatii de 20 de milioane de dolari pentru lansarea Pebble Time, acum compania din spatele produsului cauta sa imprumute bani de la bancile americane.

Conform informatiilor aparute astazi, Pebble cauta sa imprumute 5 milioane de dolari si sa obtina o linie de credit de inca 5 milioane de dolari, deci in total ar fi vorba de 10 milioane de dolari de care compania are nevoie acum. Desi Pebble ramane un brand puternic, bancile americane au refuzat rand pe rand sa le acorde celor de la Pebble ajutorul financiar de care au nevoie pentru a ramane puternici pe piata.

Smartwatch maker Pebble seems to be in some trouble. According to sources close to the company, the company is having trouble maintaining its growth and has turned to a Silicon Valley bank for a $5 million loan and $5 million line of credit. Valley VCs have been turning down the company’s requests for new capital.

Compania Pebble are nu mai putin de 150 de angajati in momentul de fata si se pare ca nu reuseste sa isi mentina activitatea neperturbata desi a incasat 18 milioane din cele 20 adunate prin campania de donatii din luna martie. Problema si mai mare este ca informatiile privind dificultatile financiare vor speria potentiali investitori, iar asta mai ales ca aparitia Apple Watch a atras mult interes dinspre Pebble.

Din pacate angajatii Pebble nu sunt chiar atat de multumiti deasemenea de directia in care se indreapta compania in momentul de fata, astfel ca va fi interesant cum va rezista Pebble in fata concurentei facute de catre Apple. Ca sa fiu sincer, Pebble este una dintre companiile extrem de importante de pe piata smartwatch-urilor si nu cred ca va disparea prea curand, indiferent de zvonuri.