Utilizarea Apple Watch la volan iti poate aduce o amenda

Apple Watch amenda volanUtilizarea Apple Watch la volan iti poate aduce o amenda, iar de asta s-a convins un canadian care a fost oprit de un politist din Quebec care i-a facut “cadou” o amenda de 120 de dolari. Posesorul Apple Watch-ului schimba melodiile ascultate prin iPhone folosind ceasul, iar politistul a considerat acest gest ca fiind periculos, astfel ca i-a aplicat o amenda contraventionala in valoare de 120 de dolari, impreuna cu patru puncte de amenda.

Legislatia canadiana interzice folosirea telefoanelor mobile, sau a altor dispozitive care au functie de telefonie, in timpul conducerii unui autovehicul, iar politistul l-a amendat in baza acestei prevederi legale. Desigur ca Apple Watch nu este capabil sa faca singur apeluri telefonice, iar barbatul nu vorbea la telefon ci doar schimba muzica, insa in final acest lucru a contat mai putin pentru politist.

A Quebec man plans to fight the $120 ticket and four demerit points he got for using his Apple Watch while driving. Jeffrey Macesin said he was using his smartwatch to change songs when a provincial officer pulled him over on a road near Pincourt, Que The officer then charged him under the section of the Quebec Highway Safety Code that says “no person may, while driving a road vehicle, use a hand-held device that includes a telephone function.”

Canadianul intentioneaza sa conteste amenda in instanta pentru a dovedi faptul ca un smartwatch nu este un telefon mobil si ca simpla schimbare a melodiilor in timpul condusului nu este periculoasa. Adevarul este ca foarte multi soferi schimba o melodie sau un post radio in timp ce conduc, iar pentru a face aceasta procedura isi muta uneori privirea de la drum in consola centrala a masinii.

In cazul canadianului, ceasul era fixat in partea spuerioara a volanului, astfel ca el avea privirea mai aproape de drum decat de consola masinii, deci teoretic miscarea sa este mult mai sigura decat una traditionala. Daca va reusi sa dovedeasca acest lucru si in instanta, ramane de vazut.