O femeie din SUA a lasat la reciclare un Apple I in valoare de peste 200.000 de dolari

Apple IIn imaginea alaturata aveti prezentat un calculator Apple I, unul dintre primele asamblate de catre Steve Jobs, Steve Wozniak si Ron Wayne in imediata apropiere a fondarii Apple. In momentul de fata un asemenea calculator valoreaza peste 200.000 de dolari, iar o femeie din California l-a abandonat in fata unui centru de reciclari din Silicon Valley crezand ca el este nimic mai mult decat un obiect ce poate fi aruncat la gunoi.

Calculatorul Apple I a fost detinut de catre recent decedatul sot al femeii, el fiind uitat intr-o cutie cu diverse obiecte electronice, iar descoperirea sa a fost facuta abia la cateva saptamani dupa abandon. Un angajat al centrului de reciclare din Silicon Valley l-a descoperit in cutia lasata de catre femeie, insa daca nimeni nu ar fi verificat, probabil ca acest calculator ar fi fost aruncat in zona de reciclare a componentelor.

A recycling centre in the Silicon Valley is looking for a woman who dropped off an old Apple computer that turned out to be a collectible item worth $200,000 US. The computer was inside boxes of electronics that she had cleaned out from her garage after her husband died, said Victor Gichun, the vice president of Clean Bay Area.

Descoperind “averea” lasata de catre femeie la usa lor, cei de la centrul de reciclare au vandut rapid calculatorul Apple I unui colectionar pentru peste 200.000 de dolari si, in mod complet surprinzator, o cauta pe femeia care l-a abandonat. Aceasta urmeaza sa primeasca jumatate din suma pe care centrul de reciclare a primit-o pentru acest Apple I, aceasta fiind politica de functionare a centrului de reciclare pentru toate obiectele primite.

Problema este ca femeia nu a lasat niciun fel de informatii pentru a fi gasita, astfel ca in afara publicitatii de care are parte intregul eveniment, nimeni nu stie cum sa o gaseasca, iar de aici vor veni numeroase probleme.