O universitate din China este acuzata de copierea Apple

Universitate copiat Touch IDUniversitatea Fudan este una dintre cele mai prestigioase universitati din China, insa saptamana trecuta ea a fost acuzata de plagierea iconitei Touch ID a iOS-ului. Universitatea a marcat 110 ani de existenta si separat de presupusa copiere a elementului principal din iconita Touch ID, universitatea a fost acuzata inclusiv de copierea unor elemente ale unui clip video creat de catre universitatea din Tokyo cu ceva timp in urma.

Daca va uitati la imaginile de mai sus, veti vedea ca emblema universitatii din Fudan seamana destul de mult cu amprenta vizibila pe iconita Touch ID folosita de catre compania Apple pentru iOS-ul sau. Desi foarte multe companii din China copiaza produse Apple sau elemente de design, acum vorbim despre o universitate care copiaza fara rusine nu doar Apple, ci si o alta universitate.

Fudan University is one of China’s most elite universities. This week, it is being accused of not only ripping off a famous Japanese university, but also Apple. Some week! Online in China, people have been quick to point out that the university’s anniversary logo looks like the Apple Touch ID icon.

Daca e relativ usor de asteptat ca o companie din China sa copieze ceva ce este produs intr-o alta tara, sau chiar local, putini se asteapta ca universitatile sa procedeze la fel, avand in vedere ceea ce promoveaza ele. Totusi, daca universitatile copiaza de la diverse companii, este clar ca mediul educational din China incurajeaza furtul de proprietate intelectuala, lucru realizat mai tarziu de catre studenti.

1 COMENTARIU