Apple Pay pentru Europa va fi anuntat la WWDC 2015

Apple Pay Marea BritanieApple Pay pentru Europa va fi anuntat la WWDC 2015 in cursul zilei de maine, 8 iunie, compania Apple pregatindu-se sa aduca sistemul sau de plati mobile pentru europeni. Marea Britanie este prima tara din Europa in care compania Apple va aduce Apple Pay pentru utilizatori, insa se pare ca lansarea nu va avea loc imediat, ci abia la aproximativ doua luni de zile distanta de anuntul facut de catre Apple in SUA.

Un vicepresedinte senior al MasterCard a afirmat ca a sa companie este 100% pregatita pentru a oferi suport pentru Mastercard chiar din acest moment in Europa sau alte tari de pe glob, banca Lloyds fiind deasemenea pregatita pentru o asemenea lansare. Mai mult decat atat, unii mari retaileri din Marea Britanie sunt deja pregatiti sa inceapa programe de pregatire pentru angajati in vederea lansarii noului serviciu, astfel ca expansiunea sa in Europa pare sigura.

Apple is poised to reveal that it is planning to launch Apple Pay, its contactless mobile payments service, in Britain this summer. The Silicon Valley giant is expected to make the announcement on Monday in San Francisco at its annual jamboree for software developers, industry sources say. The service will be switched on in around two months, they said.

Anul trecut au aparut primele zvonuri privind lansarea Apple Pay in Europa in prima parte a anului 2015 si se pare ca ele vor fi partial adevarate, Apple urmand a anunta suportul in iunie, in timp ce lansarea va ave aloc in august. In aceasta perioada Apple va finaliza acordurile cu bancile si retailerii pentru a le permite britanicilor sa faca plati mobile oricand.

Separat de Marea Britanie, iOS 9 contine suport pentru Apple Pay in Canada, astfel ca din toamna vom avea o noua expansiune a serviciului in cel putin o tara de pe glob, asta daca nu cumva vorbim despre multiple tari, inclusiv din Europa.

Ca de obicei, iDevice.ro va va tine la curent cu tot ceea ce se intampla in cadrul WWDC 2015 si aici veti putea afla toate noutatile iOS 9 si OS X 10.11, asa ca nu uitati sa reveniti in data de 8 iunie pentru a le descoperi. Intre timp puteti folosi aplicatia iDevice.ro pentru a primi notificari push pentru a afla cele mai noi stiri din lumea Apple.