iOS 9 – ce functii a furat Apple de la competitori ?

iOS 9 functii preluate SiriiOS 9 aduce o multitudine de noutati importante pentru asistentul personal Siri, dar si printr-un sistem numit Proactive, sistemul de operare al celor de la Apple devenind mult mai inteligent. Inainte sa va ganditi ca Apple a revolutionat ceva, trebuie mentionat faptul ca in realitate vorbim despre preluarea unor functii de la unii competitori, cei din Cupertino facand nimic altceva decat sa le adapteze iOS 9 si sa le ofere posesorilor de iDevice-uri.

Uitandu-ne atent la ceea ce ofera competitorii companiei Apple pentru terminale mobile, observam ca multe dintre functiile prezentate aseara de catre cei din Cupertino pentru iOS 9 seamana intr-o foarte mare masura cu ele.

Google, Microsoft, Samsung si diversi dezvoltatori de aplicatii terte au de suferit de pe urma a ceea ce a anuntat Apple aseara, printre ei numarandu-se inclusiv celebra companie dezvoltatoare a aplicatiei Flipboard.

Revenind totusi la functii, cele care aduc in iOS 9 multitasking pe iPad sunt deja disponibile de ceva vreme in Windows 8, Windows 8.1, sau chiar diverse tablete cu sistem de operare Android, deci nu sunt chiar atat de noi.

iOS 9 functii preluate Siri 1

Daca ne uitam la OS X El Capitan si functia de redimensionare automata a ferestrelor atunci cand sunt apropiate de un colt al ecranului, atunci ne aducem aminte imediat de Windows si functia oferita de catre el de ani si ani de zile.

Pentru Siri compania Apple a imprumutat o multitudine de functii ale Cortana sau Google Now, sistemul Proactive avand la baza cele mai importante servicii oferite de catre acesti competitori ai celor din Cupertino.

iOS 9 functii preluate Siri 2

Mai exact, vorbim despre alerte pentru reminder-uri bazate pe trafic, posibilitatea de a analiza email-uri si a face cautari prin ele sau a prelua informatii pentru diverse actiuni, posibilitatea de a seta reminder-uri in baza informatiilor din email-uri, optiunea de a oferi alerte in functie de locatie, ora si actiunea ce treubie indeplinita si multe altele.

Apple nu a venit cu mai nimic nou in Proactive pentru iOS 9, majoritatea functiilor existand intr-o forma sau alta pe platforme competitoare sau in diverse aplicatii care sunt disponibile deja in App Store.

16 COMENTARII

  1. Bravo Zaone!

    Luati exemplu fanboys,Zaone a putut sa zica si sa recunoasca ca functiile implementate de Apple in Ios 9 au fost furate de la competitie si culmea nu a murit! Va bateti cu pumnul in piept pt o companie care inca nu stie de existenta tarii noastre,

  2. Oamenii buni voi daca aveți audi ce căutați pe un forum care este dedicat Bmw-ului ? Fie care cu treaba lui pana la urma. Legat de țara noastră : încă nu prea meritam sa fim prea băgați in seama ca noi singuri ne tăiem craca de sub picior

  3. Prietene, cine ți-a dat vaga impresie că mă/ne interesează ce se întâmpla pe o altă platformă? Acum pe bune! Începi să devii tare agasant… Nu mai există articol pe acest blog de ceva vreme în care să nu fie un comentariu de-al tău. Du-te și poluează vizual pe alții cu frustrările tale.

    chiar nu înțeleg de ce moderatorii acestui blog nu-ți pun niște restricții. Rolul comentariilor este de a afla ceva in plus decât se scrie în respectivul articol, eventual o experiența a unui user, nu frustrările idioate ale unor oameni ca tine care nu au altceva mai bun de făcut. Ex: Uita-te cum ai împânzit articolul cu lansarea iOS 9, numai cu Inepții. Lasă-ne nene cu ce se întâmpla in Windows, android, etc. Eu intru pe acest blog pentru că ma interesează despre APPLE!

  4. Respect deplin, zaone! Foarte bine că a luat /furat /împrumutat /etc… Important este ca utilizatorii să beneficieze de ceea ce este nou și util!

  5. Ok, dar te rog las-o mai moale cu flame-ul si cu jignirile utilizatorilor.
    Iti inteleg afinitatile, dar daca vei continua in stilul asta, ma fortezi sa te moderez.

  6. Sincer intr-o singura chestie sunt de acord cu @eugeorge;sunt fan si utilizator de produse apple si sunt foarte multimit de firma asta si de ceea ce imi ofera dar totusi noi ca si tara nu existam pt ei pt ca suntem cam singura tara din europa care nu are un applestore si e penibil asta,eu mereu imi cumpar noile telefoane din Germania sau Anglia si nu mi se pare corect dar cu toate astea tot nu pot trece la alta firma

  7. exact, Apple tot timpul a luat ceva si l-a perfectionat , si marea majoritate sunt pt uzul zilnic si nu pur si simplu doar sa fie acolo de ochii lumii