iOS 9 – ce functii a furat Apple de la competitori ?

16

iOS 9 functii preluate SiriiOS 9 aduce o multitudine de noutati importante pentru asistentul personal Siri, dar si printr-un sistem numit Proactive, sistemul de operare al celor de la Apple devenind mult mai inteligent. Inainte sa va ganditi ca Apple a revolutionat ceva, trebuie mentionat faptul ca in realitate vorbim despre preluarea unor functii de la unii competitori, cei din Cupertino facand nimic altceva decat sa le adapteze iOS 9 si sa le ofere posesorilor de iDevice-uri.

Uitandu-ne atent la ceea ce ofera competitorii companiei Apple pentru terminale mobile, observam ca multe dintre functiile prezentate aseara de catre cei din Cupertino pentru iOS 9 seamana intr-o foarte mare masura cu ele.

Google, Microsoft, Samsung si diversi dezvoltatori de aplicatii terte au de suferit de pe urma a ceea ce a anuntat Apple aseara, printre ei numarandu-se inclusiv celebra companie dezvoltatoare a aplicatiei Flipboard.

Revenind totusi la functii, cele care aduc in iOS 9 multitasking pe iPad sunt deja disponibile de ceva vreme in Windows 8, Windows 8.1, sau chiar diverse tablete cu sistem de operare Android, deci nu sunt chiar atat de noi.

iOS 9 functii preluate Siri 1

Daca ne uitam la OS X El Capitan si functia de redimensionare automata a ferestrelor atunci cand sunt apropiate de un colt al ecranului, atunci ne aducem aminte imediat de Windows si functia oferita de catre el de ani si ani de zile.

Pentru Siri compania Apple a imprumutat o multitudine de functii ale Cortana sau Google Now, sistemul Proactive avand la baza cele mai importante servicii oferite de catre acesti competitori ai celor din Cupertino.

iOS 9 functii preluate Siri 2

Mai exact, vorbim despre alerte pentru reminder-uri bazate pe trafic, posibilitatea de a analiza email-uri si a face cautari prin ele sau a prelua informatii pentru diverse actiuni, posibilitatea de a seta reminder-uri in baza informatiilor din email-uri, optiunea de a oferi alerte in functie de locatie, ora si actiunea ce treubie indeplinita si multe altele.

Apple nu a venit cu mai nimic nou in Proactive pentru iOS 9, majoritatea functiilor existand intr-o forma sau alta pe platforme competitoare sau in diverse aplicatii care sunt disponibile deja in App Store.