iOS 9 “imprumuta” o functie a Google Photos (Video)

iOS 9 selectare poze gestIeri v-am vorbit despre noul gest de selectare a pozelor in iOS 9, orice persoana care a instalat noua versiune a sistemului de operare avand posibilitatea de a selecta multiple poze mult mai simplu decat in trecut.

In clipul video de mai jos puteti vedea exact cum functioneaza noua tehnica, simpla apasare a butonului Select, Selectare, si tinerea apasata in dreptul unei poze + glisarea degetului peste ecran va genera o selectie multipla de poze din libraria foto a terminalelor noastre.

Desi unii ar putea spune ca vorbim despre o functie noua implementata de catre compania Apple pentru utilizatori, in realitate ceea ce vedem aici este nimic mai mult decat o functie similara cu cea a Google Photos, serviciul Google fiind anuntat saptamana trecuta.

Desigur ca atat Apple, cat si Google dezvolta o functie de acest gen cu luni inainte ca ea sa fie implementata, deci e putin probabil sa vorbim despre o copiere dupa prezentare, ci doar despre o “potrivire” a functiilor inainte de lansare.

V-am spus zilele trecute ce a furat Apple in iOS 9 de la competitorii sai, insa in cazul acestei functii e greu de spus daca intr-o saptamana(sau doua daca luam in calcul procesul de aprobare al aplicatiei Google Photos in App Store) Apple a copiat aceasta functie.

5 COMENTARII

  1. O functie foarte utila si importanta ce o puteau implementa, era aia de a putea pune o descriere pozei (tag) pentru ca sa o poti gasi mai facil atunci cand o cauti.

    Cand ajungi sa ai mii de poze in telefon si cauti una din ele, iti cam ea ceva timp.

  2. Nu poate fi vorba despre copiere sau imprumut, pentru ca Apple nu putea dezvolta ceva nou in cateva zile. Lui Apple ii ia luni intregi sa reactioneze la ceva, asadar nu se putea misca atat de repede. As spune ca Google a copiat faza asta, au ei vreun spion in laboratoarele Apple…

  3. Exista spionaj intre companii,dar nu pt banalitati de genul acesta. Daca se spionează intre ele se spionează pt niste proiecte mult mai interesante sau mai mari, nu pt o functie banala ca aceasta.
    Exista sanse ca aceasta idee defapt sa fi plecat de la Samsung Note 4, care a aparut in septembrie si are aceiasi funcție, doar ca folosesti S-Penul pt asta.

    Ps: Si Google si Apple ar putea implementa o functie ca asta peste noapte,sunt 2 companii uriașe cu o armată de oameni creată din cei mai buni programatori din lume.

  4. ce mi-se pare mie utila e o functie de swipe 🙂 ca la Facebook, swipe in sus pt a “inchide” poza si a reveni la album.