iOS 9 impune setarea unui cod de blocare PIN de 6 cifre, dar nu pentru toti

iOS 9 cod de blocare 6 cifreiOS 9 impune utilizarea unui cod de blocare PIN de 6 cifre pentru toti cei care seteaza un asemenea cod pentru prima oara, iar in imaginea alaturata aveti afisat noul meniu care ne ofera aceasta functionalitate pentru iPhone, iPad sau iPod Touch.

Daca pana recent compania Apple ne obliga sa folosim coduri de blocare de minim 4 cifre, iata ca incepand cu iOS 9 lucrurile devin mai complicate, astfel ca va trebui sa tineti minte in cod de blocare de minim 6 cifre, dar asta numai daca voi doriti acest lucru.

Desi in mod standard iOS 9 ne spune ca trebuie sa folosim un cod de blocare de 6 cifre, compania Apple a mentinut activa optiunea de a folosi coduri de 4 cifre, coduri alfanumerice, si nu doar atat, astfel ca utilizatorii vor putea alege orice doresc.

Schimbarea implementata de catre Apple in iOS 9 pentru codurile de siguranta are la baza o tentativa de a imbunatati securitatea sistemului de operare, astfel ca acum o tentativa de a sparge un cod de siguranta va dura zile si nu ore.

Daca pana acum un hacker putea sparge un cod de siguranta pentru un terminal in minim 12 ore, adaugarea a inca doua cifre pentru codu de siguranta creste timpul necesar spargerii la cateva zile.

iOS 9 cod de blocare 6 cifre 1

Practic un hacker va trebui sa incerce de pana la 100 de ori mai multe combinatii de cifre, deci foarte multi vor renunta din start la idee, avand in vedere ca procedura in sine devine mult mai complicata decat in trecut.

In mod normal iOS-ul blocheaza orice terminale dupa introducerea gresita a codului de siguranta de 10 ori, insa hackerii au gasit diverse metode ingenioase de a eluda aceasta masura de securitate a Apple.