Downgrade iOS 9 la iOS 8.3

1

Downgrade iOS 9 la iOS 8.3Downgrade iOS 9 la iOS 8.3 este posibil in cazul in care ati facut instalare iOS 9 pe iPhone, iPad sau iPod Touch, procedura fiind la fel de simpla precum cea efectuata in diverse alte cazuri in trecut.

Avand in vedere ca iOS 9 beta 1 este disponibil intr-o prima versiune bruta pentru utilizatori, este normal ca foarte multa lume sa fie nemultumita de ceea ce primeste acum, insa acest lucru este normal deoarece build-ul a fost conceput pentru dezvoltatorii care stiu ca vor intampina probleme prin instalarea unei asemenea versiuni.

In articolul dedicat instalarii iOS 9 v-am spus ca nu trebuie sa va asteptati ca experienta de utilizare sa fie un grozava si daca v-ati convins gradul de adevar al afirmatiilor mele, atunci acum puteti invata cum sa faceti downgrade iOS 9 la iOS 8.3.

Downgrade iOS 9 la iOS 8.3

Exact precum in cazul anterior, daca vreti sa faceti downgrade iOS 9 la iOS 8.3 trebuie sa stiti ca nu puteti utiliza un backup facut in iOS 9, asta deoarece Apple nu permite acest lucru, deci fie utilizati un backup vechi din iOS 8, fie pierdeti toate datele.

Daca nu va aflati in aceasta situatie si sunteti in alta, atunci puteti face downgrade fara probleme si utiliza un backup vechi, inclusiv daca nu ati reusit sa faceti activare pentru terminalele voastre dupa instalarea iOS 9.

Din pacate nu puteti reveni, momentan, la alta versiune a iOS decat iOS 8.3, sau poate iOS 8.4 beta, orice alta versiune veche fiind imposibil de instalat deoarece Apple nu semneaza SHSH-uri pentru ea.

Pentru a face downgrade iOS 9 la iOS 8.3 trebuie sa urmati pasii de mai jos :

  1. Descarcati iOS 8.3.
  2. Conectați iPhone, iPad si iPod Touch-ul la calculatorul vostru și deschideți iTunes.
  3. Introduceți dispozitivul in DFU Mode urmand acesti pași: apăsați simultan butoanele Home și Lock timp de 10 secunde, eliberați butonul Lock și țineti apăsat doar butonul Home până când iTunes va recunoaște dispozitivul, chiar dacă ecranul rămâne stins.
  4. Apăsati butonul Check for Update al iTunes și programul va instala versiunea aleasă de către voi in terminalele voastre.
  5. In cazul in care optiunea 4 nu functioneaza, utilizati butonul Restore si procedura ar trebui sa functioneze.

Dupa urmarea acestei proceduri de downgrade iOS 9 la iOS 8.3 veti avea ultima versiune a sistemului de operare instalata in terminalele voastre, iar oricand veti putea reveni la iOS 9 fara probleme.