Tastatura iOS 9 devine touchpad, are bara de scurtaturi si animatii noi

iOS 9 tastaturaTastatura iOS 9 a fost modificata de catre compania Apple pentru a ne oferi o experienta mult mai buna in timpul utilizarii, tabletele iPad avand parte de cele mai mari schimbari deoacamdata pentru ea. Mai exact, compania Apple incearca sa ii faca pe utilizatori mai productivi prin oferirea unor optiuni complet noi de controlare a tastaturii iOS 9, acestia putand folosi noi tipuri de gesturi, dar putand controla in acelasi timp si noi butoane.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre : Shorcut Bar, controlarea cursorului, conectarea de tastaturi terte si animatii.

Shorcut Bar

Tastatura iOS 9 are un Shorcut Bar pe iPad, adica deasupra tastelor vom vedea acum nu doar modului QuickType de scriere predictiva, ci si o serie de butoane noi care ne permit sa manipulam mult mai usor textele din aplicatii.

Folosind aceste butoane putem selecta, taia sau lipi orice texte in doar cateva secunde, separat fiind disponibile optiuni pentru introducerea rapida de continut multimedia sau pentur formatarea textelor cu bold, italics sau underline.

Bold, italicize, or underline — even copy and paste — with just a couple of taps from your keyboard. The Shortcut Bar can also be customized for third-party apps, so the tools you need are always right where you need them.

iPhone 6 Plus are de ceva vreme aceste butoane disponibile in timpul utilizarii in modul landscape, inclinat, iar acum tabletele iPad au parte de acelasi lucru.

Controlarea cursorului din tastatura

iOS 9 tastatura touchpad

Tastatura iOS 9 se transforma in touchpad pe iPad, iar asta deoarece folosind doua degete putem muta cursorul rapid pe ecran prin simpla tragere a degetelor peste tastele tastaturii virtuale, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus.

Control the cursor on your iPad by simply moving two fingers anywhere on the screen, including over the keyboard, to select, edit, and move text.

Dupa atingerea tastaturii iOS 9 cu doua degete, aceasta va intra automat in modul touchpad pentru a permite o mult mai fina si mai rapida controlare a cursorului pe ecran pentru a oferi posibilitatea de a formata mai rapid textele.

Aceasta functie este disponibila doar pentru tablete iPad, desi ar fi foarte utila si pentru terminalele iPhone.

Conectarea de tastaturi terte

Conectarea de tastaturi terte la iOS 9 pe iPad devine mult mai usoara acum, compania Apple permitand inclusiv folosirea de scurtaturi pentru a indeplini rapid diverse task-uri pentru care ar trebui sa atingem ecranul tabletei.

Desi unele tastaturi permiteau deja acest lucru in trecut, Apple permite acum stabilirea scurtaturilor si a combinatiilor de taste, astfel ca vom putea trece de la o aplicatie la alta, naviga prin meniuri sau interactiona in diverse moduri cu aplicatiile folosind doar tastatura.

Use keyboard shortcuts to perform even more commands on your iPad — like switching between apps or bringing up Search with a wireless keyboard. And interact with your apps using their own built-in, custom shortcuts. Just press and hold a key like Command, Option, or Control to see shortcuts in any app.

Animatii pentru tastatura

iOS 9 tastatura animatii

Dupa cum v-am spus si aseara, tastatura iOS 9 are un nou mod de a ne arata cand scriem cu litere mici sau mari, ea afisand toate literele mici atunci cand scriem in acest mod si toate literele mari cand tasta shift este activata.

Schimbarea este una care iti impune sa te obisnuiesti in timp, dar iti da senzatia ca ai parte de ceva nou.