Apple Music nu va fi lansat in Romania

Apple Music nu va fi lansat in Romania, iar asta aflam dintr-o analiza preliminara facuta de catre un website american in baza informatiilor oferite de catre compania Apple privind noul sau serviciu de streaming audio ce va fi lansat pe 30 iunie.

Mai jos aveti prezentata o harta cu posibilele locatii in care Apple Music ar urma sa fie disponibil de la sfarsitul acestei luni si dupa cum puteti vedea, Romania nu este marcata ca urmand a oferi serviciul, dar acest lucru probabil l-ati intuit deja unii dintre voi.

Pentru a afla care dintre tari vor avea Apple Music, website-ul a verificat website-urile Apple din toate tarile in care compania are creata o asemenea pagina, iar pentru Romania Apple listeaza doar informatii privind iPhone 6, noul MacBook, MacBook Air si alte produse vechi.

Apple Music Romania

Desi metoda nu confirma fara dubiu faptul ca Apple Music nu va fi lansat in Romania, eu va spun ca acest lucru se va dovedi a fi cat se poate de real, mai ales ca serviciul nu poate fi accesat acum in aplicatia Muzica din iOS 8.4 beta 4.

Din ceea ce am observat eu pana acum, Apple Music urmeazas a fie disponibil in tarile in care compania are deja iTunes Match activ, sau cel putin o parte dintre ele, iar pentru Romania acest serviciu nu a fost vreodata oferit.

Desi Apple inca incheie acorduri cu diversi parteneri pentru a extinde disponibilitatea Apple Music si in alte regiuni de pe glob, imi vine greu sa cred ca Romania va fi inclusa, mai ales ca noi nu avem iTunes Match la atatia ani dupa lansarea serviciului.

Din pacate legislatia din tara noastra si interesele locale tin cel mai probabil compania Apple la distanta, asa ca Apple Music va fi doar un nou serviciu Apple care nu va avea vreo utilitate in Romania si asta nu pentru ca noi nu am fi importanti.