iOS 9 rezolva probleme WiFi ale iPhone si iPad

iOS 9 stabilitate retele WiFIiOS 9 rezolva probleme WiFi ale iPhone si iPad pentru utilizatorii din lumea intreaga, asta printr-o schimbare importanta facuta de catre compania Apple pentru modul in care functioneaza conexiunile de date. Anul trecut extrem de multi utilizatori au raportat probleme WiFi in iOS 8, iar compania Apple a incercat sa le rezolve, insa totul avea la baza o tehnologie noua implementata pentru administrarea conexiunilor de internet din terminalele noastre.

Compania Apple a implementat in iOS 8 si OS X Yosemite un serviciu numit discoveryd pentru a adminsitra acest tip de conexiuni, el reusind doar sa genereze enorme probleme cu mentinerea unei conexiuni WiFi sau atingerea de viteze ridicate de navigare.

Saptamanile trecute v-am spus ca Apple a eliminat discoveryd din OS X 10.10.4, iar acum se pare ca Apple a renuntat la acest serviciu inclusiv in iOS 9 pentru a rezolva problemele WiFi ale iPhone si iPad-urilor utilizatorilor din lumea intreaga.

In imaginea de mai sus puteti vedea ca in iOS 9 Apple foloseste serviciul mDNSResponder pentru administrarea conexiunilor WiFi din propriile terminale, astfel ca in momentul in care veti instala noua versiune a sistemului de operare ar trebui sa puteti folos conexiunile WiFi fara griji.

Apple nu a specificat aceasta schimbare majora in conferinta pentru prezentarea iOS 9 si nici nu are de ce sa o faca, deoarece ar avea de explicat de ce serviciul discoveryd este un esec si ar trebui sa recunoasca public faptul ca iOS 8 genereaza probleme cu retelele WiFi.

Chiar si in lipsa unei recunoasteri oficiale venite din partea companiei Apple, imaginea demonstreaza cat se poate de clar schimbarea, astfel ca vom vorbi despre o grija in minus in momentul lansarii iOS 9.