Autonomia bateriei iOS 9

Autonomia bateriei iOS 9Autonomia bateriei iOS 9 este, probabil, unul dintre subiectele importante pentru multi utilizatori si asta deoarece Apple a afirmat ca doar instalarea actualizarii va aduce o ora de autonomie suplimentara pentru terminalele sale.

Daca mai combinam acest lucru si cu iOS 9 Mod Consum Redus, Low Power Mode, atunci autonomia bateriei iOS 9 ar trebui sa creasca cu pana la 4 ore, asta desigur daca ne ghidam doar dupa ceea ce spune Apple, nu si dupa realitatea utilizarii unui iPhone sau a unei tablete iPad cu iOS 9.

Am instalat luni seara aceasta noua versiune a iOS si pot spune ca autonomia bateriei iOS 9 este extrem de proasta, atat de proasta incat peste noapte, cu aplicatii/internet inchise si terminalul comutat pe o retea 2G, a reusit sa consume 15% din bateria unui iPhone 6 Plus si sa il inchida.

Autonomia bateriei iOS 9 – un chin

Trebuie sa recunosc faptul ca autonomia bateriei iOS 9 a creat o premiera pentru mine, deoarece nicio alta versiune a iOS 8 nu a reusit sa imi inchida iPhone 6 Plus peste noapte, desi uneori am lasat terminalul chiar si cu 2% baterie cand ma culcam.

iOS 9 “mananca baterie pe paine”, si daca tii doar ecranul deschis in pagina principala de aplicatii, in cateva minute poti vedea cum se scurg procentele din baterie fara ca tu sa faci absolut nimic important, lucru care nu se intampla in iOS 8.

Mai mult decat atat, modul de consum redus, Low Power Mode, are exact acelasi efect cu navigarea pe internet din Safari, adica il activezi, iconita bateriei devine galbena si te uiti uimit cum procentele de energie ale bateriei scad fara sa faci absolut nimic.

Daca ar fi sa fac o comparatie, iOS 9 mi-a “mancat” intr-o noapte mai multa energie din bateria iPhone 6 Plus decat are intreaga baterie a Apple Watch si asta pentru ca sistemul de operare ruleaza in background diverse servicii de monitorizare sau orice altceva.

Practic iOS 9 mi-a injumatatit autonomia bateriei iPhone 6 Plus si aceasta este o “realizare” importanta, deoarece vorbim despre o baterie de aproape 3000 mAh care este golita in mai putin de o zi de utilizare.

Autonomia bateriei iOS 9 este foarte proasta si daca nu aveti nevoie de aceasta “bataie de cap”, atunci va recomand sa evitati iOS 9 deocamdata, insa cu un articol separat pentru aceasta recomandare voi reveni in cursul acestei zile.

iOS 9 este disponibil in versiune beta si e normal sa existe probleme cu el, iar acest articol are doar rolul de a va informa in legatura cu ceea ce va asteapta dupa instalarea iOS 9, deoarece eu imi asum problemele si astept doar lansarea unui beta 2 mai bun.