Doua saptamani cu iOS 9

iOS 9 toate noutatileIeri s-au implinit doua saptamani din momentul in care iOS 9 a fost oficial lansat de catre compania Apple pentru posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch-uri din lumea intreaga, prima versiune beta avand numeroase probleme despre care v-am vorbit deja in articole dedicate.

Noutatile iOS 9 nu s-au rezumat doar la oferirea de functii relativ utile pentru noi, ci si la o multitudine de probleme pentru cei care si-au facut curajul de a instala noua versiune a sistemului de operare in propriile dispozitive, ele nefiind rezolvate deocamdata.

V-am spus deja despre problemele cu autonomia bateriei, si in primele mele impresii am detaliat o serie de alte neajunsuri ale sistemului de operare, nerezolvarea unei probleme enervante fiind o noua dovada a faptului ca Apple inca nu poate sa ofere ceva bun.

In cele doua saptamani de utilizare ale iOS 9 pot spune ca este una dintre cele mai proaste versiuni beta ale unui iOS lansat de catre compania Apple, insa avand in vedere ca nu este oferi public, problemele de acest gen trebuie trecute cu vederea.

iOS 9 beta 2 a fost anuntat pentru lansare in cursul serii trecute, insa deocamdata cei de la Apple par sa nu se grabeasca sa il ofere pentru dezvoltatorii de aplicatii, asa ca vom avea de asteptat inca o serie de ore sau chiar zile pana cand el ne va fi pus la dispozitie.

iOS 9 era prezentat in diverse zvonuri ca o versiune a sistemului de operare menita sa rezolve o multitudine de probleme si sa imbunatateasca performantele sistemului de operare, insa in prima versiune beta nu am avut nici pe departe parte de asa ceva.

Probabil lansarea unei a doua versiuni beta si a unei versiuni beta publice va aduce un build ceva mai stabil cu mult mai putine probleme si cu autonomie imbunatatita, insa ramane de vazut cand va hotara compania Apple sa ni-l ofere.