iOS 9 jailbreak este dezvoltat de Keen Team

iOS 9 jailbreakiOS 9 jailbreak este dezvoltat de Keen Team, una dintre cele mai cunoscute echipe de hackeri de pe planeta, premiata in repetate randuri pentru exploatarea sistemelor de operare pentru terminale mobile si nu numai.

Keen Team, sau K33n, a castigat 67.500 de dolari in 2013 si 2014 la concursul Pwn2Own pentru exploatarea browserului Safari al iOS, astfel ca vorbim despre o echipa de oameni care este 100% capabila sa dezvolte iOS 9 jailbreak pentru lumea intreaga fara prea multe probleme.

Keen Team este compusa din 12 hackeri care cauta diverse vulnerabilitati in sisteme de operare, iar pentru iOS 9 jailbreak ei ar fi dispusi sa colaboreze inclusiv cu cei de la Pangu Team pentru a reusi sa finalizeze solutia de jailbreak cat se poate de repede.

In momentul de fata Keen Team intentioneaza sa lanseze iOS 9 jailbreak imediat dupa lansarea iOS 9 din toamna, astfel ca s-ar putea sa avem o solutie de jailbreak extrem de repede, daca planurile hackerilor se vor indeplini.

In what’ll be great news for those who like to take full control of their iPhones, and bad news for Apple, China’s elite Keen Team is plotting a jailbreak in time for the full commercial release of iOS 9 this autumn. We want to release it just after iOS 9, that’s our plan. It depends how lucky we are. 

OS X El Capitan contine noul sistem rootless care ingreuneaza efectuarea de jailbreak, insa in iOS 9 compania Apple a implementat doar partial sistemul de securitate, insa hackerii de la K33n accepta provocarea de a crea un iOS 9 jailbreak.

Reprezentantul echipei, Liang Chen, a declarat ca dezvoltarea iOS 9 jailbreak nu are la baza doar dorinta de a castiga bani, ci si motivatia de a sparge un sistem de operare prezentat ca fiind imposibil de spart multumita rootless, iar acest lucru este benefic pentru noi.

Keen Team a lansat programe de root pentru terminale Samsung, iar iOS 9 jailbreak ar fi primul lor software public pentru exploatarea iPhone, iPad sau iPod Touch-urilor si sunt 100% sigur ca el va veni la foarte scurttimp dupa lansarea iOS 9.

Din moment ce o echipa atat de importanta, Keen Team fiind una dintre cele mai respectate echipe de hackeri de pe planeta, si-a asumat rolul de a dezvolta iOS 9 jailbreak, este clar ca Apple va avea mult de munca in a isi securiza sistemul de operare.

Separat de Keen Team, TaiG a anuntat ca va dezvolta un iOS 9 jailbreak, asa ca lucrurile vor fi extrem de interesante in toamna.