iTunes Radio este activat in Romania

iTunes Radio in RomaniaiTunes Radio a fost lansat in Romania in cursul acestei nopti, compania Apple activand sectiunea serviciului sau in aplicatia Muzica, Music, a terminalelor care ruleaza iOS 8.4 beta sau iOS 9, iar in imaginile acestui articol puteti vedea cum arata totul.

Zilele trecute ati vazut cu totii ca Apple Music a inceput sa afiseze mesajele de abonare in Romania, astfel ca era destul de logica lansarea iTunes Radio in tara noastra, iar astazi intentiile companiei Apple au fost confirmate fara dubiu.

Desi puteti vedea ca iTunes Radio poate fi accesat in Romania si canalele radio sunt listate de catre compania Apple, problema este ca deocamdata niciunul nu poate fi ascultat, serviciul afisand o eroare in momentul deschiderii unui stream.

Mai mult decat atat, o lista foarte redusa de canale este disponibila in momentul de fata, canalele nu au disponibile coperte pentru albume si totul pare a fi oferit deocamdata doar intr-o versiune primara pentru testare in vederea lansarii oficiale.

Practic iTunes Radio in Romania este deocamdata disponibil doar pentru a verifica toate optiunile oferite pentru ascultare, insa nimeni nu poate asculta vreun canal folosind un Apple ID romanesc pentru ca deocamdata sistemul nu a fost activat pentru noi.

iTunes Radio in Romania 1

Este cat se poate de clar faptul ca momentan Apple pregateste lansarea iTunes Radio in Romania pentru data de 30 iunie, atunci cand iOS 8.4 va fi disponibile si exista sanse foarte mari ca Apple Music sa fie oferit impreuna cu acest serviciu.

Desi iTunes Radio este disponibil de foarte multa vreme, compania Apple nu a oferit pana acum posibilitatea de a il accesa prin intermediul aplicatiei Muzica, asa ca aceasta este prima oara cand vedem intentia de a il oferi si pentru romani.

iTunes Radio in Romania 2

Prin iTunes Radio se pot asculta posturi radio create special de catre compania Apple, serviciul fiind disponibil gratuit pentru posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch-uri, insa disponibilitatea sa a fost limitata in doar cateva tari de pe glob, cel putin pana acum.

Acestea fiind spuse, iTunes Radio poate fi accesat, teoretic, cu un Apple ID de Romania doar de catre cei care au iOS 8.4 beta 4 sau iOS 9 instalate.

Voua v-a aparut iTunes Radio in Romania ?