Apple Music ar putea fi lansat fara multi artisti populari

Apple Music artistiApple Music ar putea fi lansat fara multi artisti populari deoarece compania Apple nu a reusit sa incheie contracte de colaborare cu unele case de discuri care reprezinta o multitudine de artisti apreciati in lumea intreaga.

Mai exact, se pare ca Apple nu a reusit sa convinga casele de discuri independente de beneficiile Apple Music, acestea refuzand termenii impusi de catre compania Apple pentru parteneriatul in vederea oferirii de muzica pentru serviciul sau, aceste case de discuri reprezentand multi artisti cunoscuti.

Principala problema a caselor de discuri independente este faptul ca Apple vrea sa ofere gratuit timp de 3 luni de zile Apple Music, aceste case de discuri depinzand de banii generati de catre ascultarea melodiilor, astfel ca acest sisteme nu este acceptat.

Desi Apple a promis ca va plati sume serioase de bani dupa ce utilizatorii vor inregistra abonamente, casele de discuri mici sunt ingrijorate ca in perioada de 3 luni in care nimeni nu va plati pentru serviciu vor scadea descarcarile de muzica din iTunes Store.

Acest lucru genereaza pierderi financiare serioase, astfel ca aceste case de discuri sunt extrem de reticente in a isi da acordul in vederea semnarii de contracte pentru a colabora cu Apple si a le oferi posibilitatea de a utiliza melodiile artistilor britanici.

If you are running a small label on tight margins you literally can’t afford to do this free trial business. Their plan is clearly to move people over from downloads, which is fine, but it will mean us losing those revenues for three months.

Pana acum, Apple nu a reusit sa obtina acordul vreunei case de discuri independente din Marea Britanie, astfel ca artisti precum Adelle sau Arctic Monkeys ar putea fi inexistenti in Apple Music in momentul lansarii, cei din Cupertino refuzand sa ofere informatii suplimentare despre negocieri.

Indiferent cum va evolua situatia, Apple va reusi probabil sa convinga si micile case de discuri de beneficiile serviciului sau, iar ieri v-am spus ca Apple Music va fi lansat in Romania, deci vom beneficia si noi de ceea ce va oferi compania americana.