Apple neaga zvonurile privind fortarea artistilor sa participe la Apple Music

Apple Music artistiAstazi v-am spus ca Apple a fost acuzata de catre un cunoscut artist ca l-a amenintat cu retragerea muzicii din iTunes Store in situatia in care nu este de acord sa isi ofere creatiile pentru ascultare gratuita si mai apoi platita prin intermediul Apple Music.

Numind Apple o corporatie satanica, artistul a ridicat multe semne de intrebare in legatura cu modul in care compania Apple incheie contracte cu diversi artisti pentru a ii oferi muzica pentru serviciul Apple Music, actiunile nefiind caracteristice pentru companie.

In fata unei atentii tot mai mari acordate afirmatiilor artistului, compania Apple a reactionat printr-un purtator de cuvant, acesta declarand faptul ca Apple nu va retrage din iTunes Store muzica artistilor care nu vor dori sa incheie contracte pentru Apple Music.

Desi serviciul Apple Music este promovat intens de catre Apple in lumea intreaga, el este investigat chiar si de catre procurorii americani, acestia dorind sa afle daca Apple a negociat cu marile case de discuri contracte care ar putea afecta functionare competitorilor sai.

Despite reports to the contrary, an Apple representative tells Us that the company is not threatening to remove music from its iTunes Store by artists who do not sign up for its new streaming service Apple Music. “It will not be taken off,” a spokesperson for the company says.

Practic Apple a atras pentru Apple Music mai multe discutii  privind legalitatea existentei serviciului decat beneficiile oferite de catre el pentru utilizatori, iar acest lucru ar trebui sa fie ingrijorator pentru managerii celor din Cupertino.

Apple Music va fi lansat in Romania de catre compania Apple si asta in ciuda faptului ca iTunes Radio sau iTunes Match nu au fost oferite vreodata, insa ramane de vazut ce anume vom putea asculta, din moment ce unele case de discuri refuza sa incheie contacte cu Apple.