Apple cumpara tehnologii ce permit lansarea unui iPhone fara buton Home

iPhone fara buton HomeSaptamana aceasta v-am spus ca Apple dezvolta un iPhone fara buton Home, cei din Cupertino integrand senzorul Touch ID in ecran pentru citirea amprentelor, eliminand astfel necesitatea mentinerii butonului.

Informatia nu a fost confirmata de vreo sursa din interiorul Apple deocamdata, insa o recenta achizitie facuta de catre cei din Cupertino dezvaluie fara dubiu planurile lor cu privire la eventuala lansare a unui iPhone fara buton Home intr-un an sau poate chiar doi.

Apple s-a chinuit timp de cativa ani sa cumpere tehnologiile unei companii americane, numita Privaris, iar recent a reusit sa o faca, achizitionand 26 dintre cele 31 de brevete de inventie pe care avea companie le detine, 4 dintre ele fiind cumparare in 2012, altele in 2014.

Tehnologiile celor de la Privaris au legatura cu sistemele de citire ale amprentelor si cele privitoare la touchscreen-uri, Apple avand acum uneletele necesare nu doar pentru a imbunatati sistemul Touch ID de citire a amprentelor, dar si pentru a extinde functionalitatea sa.

Mai exact, tehnologiile celor de la Privaris permit implementarea in ecranul iPhone a unui senzor pentru citirea amprentelor, eliminarea butonului Home devenind posibila, insa separat citirea amprentelor ar putea deschide yala unei usi, asa cum face autorizarea unei plati prin Apple Pay.

For example, one of Privaris’ patents covers the ability to use a touchscreen and fingerprint reader at the same time. Another invention of Privaris’ could allow you to open a door with your iPhone by scanning your fingerprint and holding your phone up to a reader, similar to how you pay for items with Apple Pay.

Compania Apple nu a cumparat Privaris, ci a preferat sa ii achizitioneze tehnologiile pentru implementare in iPhone sau iPad, evitand sa angajeze vreunul dintre inginerii care au controbuit la crearea acestor tehnologii, astfel ca se bazeaza doar pe oamenii sai pentru implementare.

Practic Apple are din decembrie 2014 toate tehnologiile necesare pentru a lansa un iPhone fara buton Home, insa nimeni nu poate spune daca aceasta schimbare radicala va veni cu iPhone 6S sau abia anul viitor impreuna cu iPhone 7.

Pentru o schimbare atat de importanta Apple are nevoie si de parteneri capabil sa produca ecrane care au senzori pentru citirea amprentelor integrati, iar deocamdata acestia nu pot face fata cerintelor Apple, asa ca ramane de vazut cand vom avea un iPhone fara buton Home.