YouTube – pe iPhone si iPad poti vedea clipuri video la 60 FPS

YouTube 60 FPS iPhone iPadYouTube a facut o modificare importanta in cursul acestei zile, astfel ca acum posesorii de iPhone, iPad sau iPod Touch-uri pot vizualiza clipuri video inclusiv la 60 de cadre pe secunda sau 60 FPS.

Sistemul HFR sau high frame rate a fost activat in cursul noptii trecute pentru utilizatorii din lumea intreaga, insa nu doar cei care acceseaza reteaua de video sharing de pe PC pot beneficia de schimbare, ci si cei care folosesc terminale mobile pot vizualiza clipurile in acest mod.

Introducerea posibilitatii de a vizualiza clipuri video la 60 FPS a avut loc in luna octombrie a anului trecut, la scurt timp dupa ce iPhone 6 aducea aceasta optiune pentru smartphone-uri, insa abia acum ea a fost activata global si considerata a fi suficient de stabila pentru utilizare.

Desigur ca nu foarte multe clipuri video la 60 FPS exista in momentul de fata, insa cele care sunt facute la acest standard vor afisa imaginile la o calitate mai buna si mult mai rapid decat un clip video normal inregistrat la 30 FPS, diferenta fiind una foarte mare intre ele.

Optiunea de a vizualiza clipurile video la 60 FPS ar trebui sa fie disponibila deja inclusiv in interfata mobila a YouTube, cat si in aplicatia dedicata disponibila pentru platforma iOS, astfel ca ar trebui sa va bucurati de ea inca de pe acum indiferent ce terminal aveti.