Apple a lansat un Apple Music “castrat” in Romania

Apple Music oficial RomaniaApple Music a fost lansat impreuna cu iOS 8.4 in Romania in cursul zilei de marti la pretul de 4.99 euro lunar, cu 3 luni de testare gratuita si stiu ca multi dintre voi ati asteptat cu nerabdare sa testati noul serviciu de streaming audio al celor de la Apple.

Din pacate dupa primele ore de testare ale Apple Music in Romania multi dintre voi ati realizat ca Apple nu permite descarcarea de muzica pentru ascultare offline, iCloud Music Library, Biblioteca Muzicala iCloud, neputand fi activata pentru a permite descarcarea acestor melodii.

In baza informatiilor oferite de catre voi dupa discutii avute cu angajati ai serviciului de suport al companiei Apple, problema pare a fi impartita in doua : fie are la baza indisponibilitatea iTunes in The Cloud pentru tara noastra si a iTunes Match, fie are la baza o problema a serverelor Apple.

Deocamdata nimeni nu stie clar de ce anume nu putem activa iCloud Music Library, Biblioteca Muzicala iCloud, in tara noastra, insa in lipsa sa v-am prezentat o metoda de a descarca muzica pentru ascultare offline, ea nepermitand totusi transferarea muzicii in conturile noastre iCloud sau in libraria iTunes a terminalelor.

Activare Apple Music Romania

Desi Apple sustine ca Apple Music ar trebui sa ne permita sa descarcam muzica pentru ascultare offline in baza unui abonament Apple Music, acest lucru nu se intampla in realitate si desi ar trebui sa avem iTunes Match in Romania, in baza materialelor promotionale, realitatea este diferita.

Apple Music are un pret de doar 5 euro luna in Romania, asta desi in tari precum Germania sau Franta pretul este dublu, iar diferenta ar putea fi explicata prin lipsa iTunes Match sau a optiunii de a descarca muzica offline in tara noastra, asta in contradictie cu materialele promotionale ale Apple pentru Apple Music.

L-am intrebat pe vicepresedintele senior Apple, Eddy Cue, ce are la baza problema din Romania, nu stiu daca va raspunde sau nu, desi el are obiceiul sa ofere raspunsuri la diverse intrebari pe Twitter, insa poate va vedea mesajul si daca vorbim despre o problema a serverelor Apple, poate ea va fi rezolvata rapid.

Stiu ca unii dintre voi au reusit sa activeze iCloud Music Library, Biblioteca Muzicala iCloud, in Romania, insa cazurile sunt foarte rare si nu vorbim despre oferirea oficiala a serviciului.