Activare Biblioteca Muzicala iCloud in Romania

Activare Biblioteca Muzicala iCloudActivarea Bibliotecii Muzicale iCloud in Romania este imposibila pentru Apple Music in momentul de fata, iar acest lucru probabil l-ati aflat singuri daca ati incercat sa descarcati muzica offline din Apple Music sau ati incercat sa adaugati diverse melodii la contul vostru din aplicatia Muzica sau iTunes.

V-am prezentat zilele acestea doua metode prin care puteti descarca muzica offline din Apple Music sau prin care puteti activa iCloud Music Library in Romania, insa prima nu afiseaza muzica decat intr-o singura sectiune, in timp ce a doua este complicata si nu pare sa mentina optiunea activa pe terminale.

Astazi am o alta metoda prin care puteti face activare pentru Biblioteca Muzicala iCloud in Romania, iar spre deosebire de metodele de mai sus, vorbim despre o activare oficiala si permananeta atat timp cat nu faceti actualizare/restore pe terminalele voastre, in acel punct procedura trebuind repetata.

Activare Biblioteca Muzicala iCloud in Romania

Puteti face activare pentru Biblioteca Muzicala iCloud in Romania cu ajutorul unei conexiuni VPN intr-o tara in care acest serviciu este oferit oficial de catre Apple, iar teoretic orice fel de conexiune VPN ponate activa iCloud Music Library pe conturile voastre, chiar daca va aflati in Romania.

Activare Biblioteca Muzicala iCloud 1

Din ceea ce am observat eu, compania Apple nu permite activarea pentru Biblioteca Muzicala iCloud, iCloud Music Library, pe IP-urile din Romania, insa atat timp cat activarea se face cu un IP al unei tari din strainatate, totul pare sa functioneze fara probleme si nu se face dezactivare cand reveniti la IP-ul romanesc.

Pentru a face activarea pentru Biblioteca Muzicala iCloud, iCloud Music Library in Romania urmati pasii de mai jos : 

  1. Instalati din App Store aplicatia Onavo Protect. Teoretic orice aplicatie VPN ar trebui sa ofere acelasi rezultat, insa eu am avut succes cu aceasta.
  2. Deschideti aplicatia si instalati profilul pe care ea vi-l afiseaza, el redirectionand traficul vostru de date prin VPN-ul Onavo Protect.
  3. Dupa instalare veti vedea in status bar o iconita VPN, precum in imaginea de mai sus, ea indicand faptul ca traficul vostru este directionat printr-un VPN din strainatate.
  4. Acum accesati acest website si verificati ca adresa voastra IP nu este pentru Romania.
  5. Acum accesati Settings > Music, Configurari > Muzica, dezactivati functia Genius si activati iCloud Music Library, Biblioteca Muzicala iCloud.
  6. Cu optiunea activa faceti o resetare a terminalului vostru apasand simultan butoanele Home + Lock pana cand logo-ul Apple apare pe ecran.
  7. Dupa repornire ar trebui sa aveti iCloud Music Library, Biblioteca Muzicala iCloud activata si functionala in aplicatia Music, Muzica.

Dupa aceasta activare pot folosi optiunea in aplicatia Music, Muzica, fara restrictii, iar repornirea terminalului nu are efect. Desigur ca in acest punct va recomand sa dezinstalati profilul VPN din Settings > General > VPN, Configurari > General > VPN, deoarece el ingreuneaza accesul la internet.

Teoretic o metoda similara cu VPN pentru PC ar putea permite activarea iCloud Music Library si pe PC-urile cu iTunes. Acestea fiind spuse, astept comentariile voastre.

75 COMENTARII

  1. @ovidiu: Teoretic merge pe orice, atat timp cat ai IP-ul mascat.
    Daca faceti pe 3G, asigurati-va ca aveti in Settings > iTunes & App Store, Configurari > iTunes & App Store, bifata optiunea Use Cellular Data, utilizare date celulare. E posibil sa nu conteze, dar merita incercat daca nu va merge altfel.
    Metoda de ieri nu a functionat sub nicio forma la mine, insa aceasta descrisa aici a rezolvat problema imediat.
    Incercati sa inchideti aplicatia Muzica, Music si Settings dupa conectarea la VPN, apoi redeschideti-le.

  2. A mers ! Important este ca atunci cand dati ON sa apasati repede butoanele de reset astfel incat sa se reseteze cu el pe ON !

  3. Mare atentie la detalii… Deja sunt 3 metode cunoscute prin care se poate activa iCloud Music Library la noi. Daca nu reusiti, inseamna ca nu faceti exact cum trebuie.

  4. A mers È™i la mine până la urmă, dar degeaba. Adică e butonul pe verde, dar în Music, când dau “Add to my music” îmi aratată că o pune, dar în “My Music” nu am nici salvat. Tot nu funcÈ›ionează, deÈ™i pare activat serviciul, nu este. La mine, cel puÈ›in.

  5. @zaone ieri la articolul in care ai publicat metoda mea, au fost multi care au zis ca merge cu metoda 2g (cei-i drept, eu nu am testat pe aia cu 2g), deci practic sunt 3 metode.
    Am incercat cu VPN pe PC sa activez in iTunes, dar nu are nici-un efect, cand intri din nou la Preferences- tot dezactivat e.

  6. a mers, dar cu o mentiune…VPN-ul sa fie activ pe o conexiune 2G (merge mai greu transferul si astfel ai timp sa faci reset) si asa cum a zis si @Florian, sa se faca reset cat inca optiunea e pe ON.

  7. @iRaz: Daca Apple face verificari ca Spotify, o data la 30 de zile, pentru conexiune si la dezactivare o poti reactiva intr-un minut, atunci nu conteaza.

  8. @zaone, eu am incercat pe WiFi, 4G, 3G…nu a mers. Cand am incercat pe o conexiune EDGE (probabil din cauza latentei) am reusit sa tin switch-ul pe ON pana s-a facut resetul…si acum a ramas activata. Sa vedem cat timp va rezista…

  9. Spotify au sistemul propriu de filtrare.
    Aici, prin icloud poate oricand sa te deconecteze. Nu e o regula la 30 zile.
    Fiind integrat in cloud se fac mereu verificari vpn/tunneling.

  10. Și la mine a mers tot pe Edge (doar pe Edge, pe Wi-fi, 4G sau 3G se dezactiva imediat).
    Și nu, Zaone, nu merge nici acum. Nu am nimic în “My Music” în afară de muzica mea, de o aveam în telefon dinainte de update, nu arată că descarcă nimic. Pur È™i simplu, nu merge.
    Trebuie să acceptăm că sunt condiții diferite de la utilizator la utilizator și dacă la el nu a mers/a mers nu înseamnă că a făcut neapărat ceva greșit sau diferit.
    Poate are legătură și cu muzica de o ai în telefon. E singura variabilă incontrolabilă în toată povestea asta dintre noi, ăștia de nu ne merge sau nu ne mere bine și voi, ăștia de vă merge)

  11. Nu stiu daca are vreo legatura dar va zic ce am descoperit. Am activat pe 5s cu 2g si hard reset (metoda lui Ionut) si a mers si merge impecabil de ieri seara, chiar dupa mai multe porniri si reporniri de telefon. Problema mea e urmatoare am salvat aseara niste playlist-uri , albume, melodii etc. avem vreo 1 gb de melodii. (am verificat ca s-au descarcat toate melodiile). Azi dimineata m-am uitat si prin suprinderea mea din 1gb mai am 250 mb , o gramada de albume sunt prezente in My music dar nu le pot accesa decat daca le mai salvez odata. Practic unele s-au sters singure si altele au mai ramas. (telefonul a stat mereu conectat la wi-fi , dar oricum in sectiunea de download nu mai arata ca descarca ceva cand l-am pus la incarcat)

    La voi au disparut anumite melodii, albume, etc ?

  12. Incearca sa accesezi meniul de iCloud si/sau iTunes & App Store sa vezi cum de dezactiveaza setarea. Pentru ca se verifica ipul si ce servicii sunt alocate pt. Ro.

  13. La mine aproape e activat de 2 zile, a fost de atunci repornit, m-am deconectat de la net, am folosit si date mobile si nu se dezactiveaza (facut dupa metoda mea).
    Singura chestie ciudata pe care am sesizat-o e ca aleatoriu (probabil) Aplicatia music incearca sa se conecteze la serverele Apple pentru a incarca in cloud (iCloud Music Library) melodiie care se gasesc in “My Music” imi apare doar un mesaj “Uploading Music Library” – asta se poate rezolva foarte simplu, cu o redeschidere a aplicatiei Music si ar trebui sa va vedeti melodiile din nou. (am spus asta in cazul in care intampinati aceasta problema, sa nu va ingrijorati, ca doar incearca sa puna melodiile in cloud, dar nu va dezactiveaza iCLM)
    @Gabriel Sterescu – dupa ce adaugi melodiile in My Music, ca sa iti ramana in telefon trebuie sa dai si pe “Make available offline”. Mai este o chestie, poate iti este bifata din meniu ca sa iti afiseze doar melodiile offline (daca dai pe butonul in functie de cum sunt afisate melodiile (melodii,album,artist) ultima optiune sa o ai dezactivata cu ‘afisarea doar a melodiilor offline’) dupa ce ai debifat o sa vezi in My Music si melodiile care le-ai adaugat, dar nu sunt stocate pe telefon. In momentul acela poti intra pe ele si dupa preferintele tale sa le faci sau nu sa fie disponibile offline.

  14. Confirm ca varianta lui Ionut a mers dupa doua incercari (ipad mini wifi) si cea cu VPN nu vrea deloc. Poate o sa avem si noi acces curand.

  15. @ionut toate playlist-urile, albumele le-am dat make available offline si asa au fost dar dupa 8 ore au disparut, in ambele cazuri aveam bifata optiunea afisarea doar a melodiilor offline.

    observ ca au ramas doar melodiile care le-am dat separat care nu m-a interesat tot albumul, unde am luat tot albumul au disparaut.

  16. Salut.
    @Zaone, metoda cu VPN-ul a mers pentru mine la a doua incercare. Prima oara, cu netul pe 3g/4g/wifi nu a mers.
    @Everyone: daca faceti asta de pe telefon (eu am incercat pe 5s), treceti netul pe 2g (imi arata GPRS), instalati apoi VPNul si profilul, iar apoi activati optiunea din Music, dupa czare ff rapid resetati tel.

    Mie mi-a tinut minte setarea, si chiar am folosit optiunea de ‘add to my music” si “make available offline”.

    Sper sa va ajute informatiile de mai sus 🙂

  17. @Adi – Settings – General – Sub VPN vei avea VPN Profile – scroll dupa ce ai dat click pe el si ai jos Delete.

  18. Merge perfect pana acum. Am încercat cu succes si pe iPhone 6 si pe AIR 2. Nu înÈ›eleg o chestie doar… am făcut ceva liste pe iPhone si le-am salvat pt offline dar pe IPad nu îmi apar listele… sa înÈ›eleg ca nu face share pe cont. Sunt conectat pe ambele cu acelaÈ™i cont de iCloud. E naÈ™pa dacă trebuie pe fiecare terminal separat sa faci liste

  19. Nu pot È™terge profilul vpn si nici nu merge activat iCloud music library … Când apăs pe profil, nu face absolut nimic

  20. Stie cineva(Zaone?) sa explice nu tehnic cum sa faci ceva(aici-felicitari-esti cel mai bun!), dar De Ce sa fac aceste lucruri complicate cand pot lua o aplicatie de genul lui Total downloader pro si intra pe un site de genul mp3 juice care salveaza offline de ex orice de pe youtube si il transforma in mp3. E f simplu si vom avea muzica offline la discretie aleasa de noi. Varianta 2-tuneinradio si record-vom avea ore intregi de muzica offline de data asta fara sa o alegem
    Piesa cu piesa.

  21. Mie nu imi merge , dupa 2 secunde se dezactivează Biblioteca in iCloud sau cand încerc sa apăs pe butoanele home si lock , face screenshot

  22. La mine a mers combinând cele doua metode,am instalat onavo si ținea vreo 2 secunde pe on,iar in cele 2 secunde cât era activ am pus repede pe offline si după ce l-am scos de pe offline mergea,am dat restarrt(nu mai țin minte,cred ca era pe offline sau avion cand i-am dat restart) si merge brici,adică rămâne activ!

  23. Merge activat icloud music din România cu VPN dar trebuie folosit IP de Statele Unite.
    Eu am descărcat VPN Express de pe AppStore și am verificat să fie conectat pe state. După, am închis absolut toate aplicațiile din fundal.
    Am deschis setările și am bifat icloud music. Imediat după, direct din aplicația de settings am dat hard reset (ținut apăsat butonul de home + butonul de Power până apare mărul în mijlocul ecranului) și de atunci merge fără probleme. Am deja 3 liste de redare setate, cu toate melodiile descărcate și pentru offline.

    Încercați metoda de mai sus și spuneți dacă a mers și la voi. Baftă

  24. Pana acum singura varianta care am gasit-o sa mearga este urmatoarea:

    1. Te duci in setarile aplicatiei Music
    2. Pornesti Flight-Mode
    3. Activezi conexiunea WiFi
    4. Activezi optiunea iCloud Music Library (apesi pe Merge daca te mai intreaba ceva)
    5. Deactivezi rapid conexiunea WiFi (ai cam 2 secunde la dispozitie)
    6. Optiunea iCloud music Library ramane acum activa fiindca telefonul nu are conexuine la internet
    7. Inchizi telefonul (nu trebuie hard reset) si il repornesti
    8. Iti pornesti toate conexiunile in mod normal si te bucuri pentru ceva timp de aplicatia Music

    Niciuna din variantele prezentate nu o sa tina o vesnicie fiindca la un momendat Apple o sa verifice ip-ul tau si o sa iti blocheze automat iCloud Music Library-ul. In momentul ala o sa inceapa sa iti mearga aiurea aplicatia Music asa ca trebuie sa reiei pasii.

    Varianta pe care am postat-o mai sus mi se pare cea mai simpla si cea mai usor de utilizat. Sper sa va ajute.

  25. Nu functioneaza metoda descrisa. Am verificat IP-ul si este de Anglia dar starea de activare dureaza max. 1 secunda dupa care indiferent de diferitele metode de oprire a traficului de date, restart, etc. tot se dezactiveaza. Am incercat inclusiv cu VPN si IP de SUA cu acelasi rezultat, adica nu se activeaza. Am dezactivat inclusiv locatia si tot degeaba. Parerea mea este ca activarea este legata (si) de ID-ul Apple inregistrat in Ro.

  26. jalnic, m-am chinuit de mi au sarit capacele. a mers un pic, am adaugat 2 melodii…pe urma gata! atat a mers. si nici nu mai vrea cu nici o metoda!