iPhone 6S – nou chip NFC si 16 GB spatiu de stocare

iPhone 6S placa logicaiPhone 6S va avea un nou chip NFC mai rapid si 16 GB spatiu de stocare conform unor noi detalii aparute in cursul acestei zile de persoanele care ne-au oferit deja primele imagini cu iPhone 6S cu doar o zi in urma.

In imaginea din partea stanga sus puteti vedea placa logica a iPhone 6 comparata cu placa logica a iPhone 6S, cea din urma avand dimensiuni ceva mai mici pentru a reduce spatiul ocupat in interiorul carcasei, Apple eficientizand procesul de productie al acestei componente.

Multumita reducerii dimensiunii placii logice, iPhone 6S cu autonomie mai buna si baterie mai mare ar putea fi lansat, compania Apple pregatind pentru el inclusiv un chip modem Qualcomm compatibil cu retelele 4G+ ce ofera viteze de pana la 300 Mbps pentru utilizatori.

iPhone 6S NFCDaca iPhone 6S va avea un Touch ID mai rapid, compania Apple s-a gandit ca iPhone 6S are nevoie si de un NFC mai rapid, astfel ca in viitorul sau terminal va implementa un chip NFC produs de catre NXP, el avand codul 66VP2, fiind un upgrade fata de cel 65V10 al iPhone 6.

Desi deocamdata nu se stie sigur ce urmeaza sa includa acest nou chip pentru iPhone 6S, se speculeaza faptul ca acesta ar putea avea un chip enclava pentru a elimina necesitatea utilizarii unuia separat in interiorul chip-ului A9, asa cum s-a intamplat si in componentele anterioare.

In baza imaginilor prezentate mai sus compania Apple a redus numarul de chip-uri ale placii logice de la 10 la 3 componente, astfel ca acest nou modul NFC ar putea include functii noi pentru a elimina necesitatea utilizarii unor componente alternative pe placa logica.

Separat, imaginile ar trebui sa demonstreze faptul ca procesorul, memoria flash si alte componente sunt mai mici multumita procesului de fabricatie mai eficient, reducerea dimensiunilor eliberand spatiu, asta in timp ce performantele lor vor creste substantial.

iPhone 6S 16 GB stocare

De la chip-ul NFC si placa logica trecem la o componenta a acesteia, mai exact memoria NAND Flash pentru stocare, aceasta urmand a fi in continuare de 16 GB, marcajele existente pe ea sugerand acest lucru, asa cum s-a intamplat in multi ani.

Desi s-a speculat ca Apple va face trecerea la iPhone 6S cu minim 32 GB spatiu de stocare, in imagine vedem o memorie NAND Flash Toshiba care ofera 16 GB spatiu de stocare si este produsa folosind un proces de fabricatie de 19nm, deci consuma mai putina energie si este mai rapida.

iPhone 6S dimensiuni

Separat de acestea, dimensiunile iPhone 6S ar urma sa ramana neschimbate si aceasta deoarece in general compania Apple evita sa modifice design-ul terminalelor sale in fiecare an pentru a genera costuri suplimentare pentru utilizatori si parteneri pentru fabricarea de accesorii noi.

Acestea fiind spuse, iPhone 6S va avea o dezamagire pe partea de spatiu de stocare, insa probabil sistemul Bitcode va compensa acest lucru.