Apple Pay va fi lansat in Europa pe 14 iulie

6

Apple Pay lansare Europa 14 iulieApple Pay va fi lansat in Europa pe 14 iulie, compania Apple fiind pregatita pentru a le oferi europenilor posibilitatea de a testa serviciul sau de plati mobile, iar Marea Britanie va fi prima tara in care el va fi disponibil pentru posesorii de iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

Informatia nu vine din partea Apple, ci din partea unui partener al companiei americane, acesta anuntand intr-un mesaj mesaj intern faptul ca Apple Pay va putea fi utilizat de catre clienti incepand din 14 iulie pentru a efectua plati mobile, insa un numar limitat de banci partenere au fost contractate.

Separat de acest material intern creat de catre un partener Apple, se pare ca diversi retaileri din Marea Britanie ar fi fost anuntati ca peste 10 zile urmeaza sa le poata oferi clientilor posibilitatea de a efectua plati mobile prin Apple Pay, Apple Store-urile urmand a fi deasemenea incluse in lista de suport pentru sistem.

Informatii aparute in ultimele saptamani au indicat faptul ca Apple are probleme in a obtine suportul unor retaileri si a unor banci in ceea ce priveste lansarea Apple Pay in Marea Britanie, una dintre marile banci preferand sa isi promoveze propriul sistem de plati mobile in dauna celui al Apple.

Indiferent de suportul primit pentru lansarea Apple Pay, compania Apple pregateste disponibilitatea serviciului incepand din data de 14 iulie, astfel ca atunci unii britanici isi vor putea adauga cartile de credit in Apple Pay pentru a face plati mobile, cartile de credit din SUA urmand a fi deasemenea compatibile.

In final merita mentionat faptul ca in Marea Britanie Apple Pay va necesita introducerea unui PIN pentru a efectua plati mai mari de 20 de lire, limita urmand a fi crescuta la 30 de lire in urmatoarele luni, insa cu o asemenea limita sistemul este in cea mai mare parte inutil, card-urile contactless oferind o functionalitate similara.