Foxconn angajeaza 40.000 de oameni pentru productia iPhone 6S

Foxconn 40.000 angajati iPhone 6SiPhone 6S a intrat in productie in fabricile Foxconn din China, insa compania taiwaneza are nevoie de inca minim 40.000 de angajati pentru a putea face fata productiei noului terminal al companiei Apple, dar si a iPhone 6S Plus.

In aceasta idee compania Protek, o subsidiara a Foxconn, a initiat un proces de angajare a nu mai putin de 40.000 de persoane care vor lucra la liniile de asamblare a iPhone 6S si iPhone 6S Plus, insa numarul probabil va creste in perioada urmatoare pentru a creste productia.

Anul trecut cei de la Foxconn au angajat nu mai putin de 100.000 de oameni pentru a fabrica aproximativ 500.000 de unitati ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus zilnic, iar anul acesta ne putem astepta la o productie similara cu un numar similar de persoane angajate in China.

Protek (Shanghai), a Pegatron subsidiary in eastern China, began to recruit workers at the end of June in preparation for starting OEM production for new iPhone devices in August. The recruiting will continue until October, with Protek planning to hire 40,000 workers in total, the report said.

Conform informatiilor furnizate astazi, cei de la Protek ar urma sa initieze productia iPhone 6S si iPhone 6S Plus abia in luna august, deci e posibil ca acum doar o mica parte dintre fabricile Foxconn sa produca noile smartphone-uri ale companiei Apple, poate intr-o runda de test.

Avand in vedere initierea timpurie a productiei, analistii se asteapta ca Apple sa vanda doar in aproximativ jumatate din luna septembrie peste 25 de milioane de terminale iPhone 6S si iPhone 6S Plus, jumatate din aceasta cifra putand fi vanduta doar in weekend-ul lansarii.

Conform celor mai recente informatii lansarea iPhone 6S ar putea avea loc in data de 18 septembrie, cea mai logica data data ne uitam la zilele in care au fost lansate iPhone-urile in ultimii 3 ani, prezentarea putand avea loc pe 7 sau 8 septembrie.