Facebook Moneypenny – concurentul Facebook pentru Siri

Facebook Moneypenny competitor SiriFacebook Moneypenny este un asistent inteligent dezvoltat de catre compania Facebook pentru utilizatorii retelei sale de socializare, el urmand a fi un concurent direct al Siri, Google Now, dar si al sistemului Cortana dezvoltat de catre cei de la Microsoft.

Purtand numele secretarei lui James Bond, sistemul Moneypenny este deocamdata intr-un proces initial de dezvoltare si se pare ca el va fi usor diferit fata de sistemele similare ale Google sau Apple, cei de la Facebook intentionand sa aduca pe piata un produs cu care sa se poata diferentia de alte companii.

In aceasta idee, se pare ca Moneypenny va avea in spate oameni care le vor raspunde intrebarilor utilizatorilor, deci nu un calculator va oferi raspunsuri pentru intrebari, ci vom avea oameni obisnuiti care vor fi capabili sa inteleaga totul mult mai bine si sa ofere raspunsuri mai exacte.

Deocamdata cei de la Facebook isi concentreaza sistemul Moneypenny pe oferirea de raspunsuri pentru cautari generale si pentru shopping, insa el ar urma sa fie extins si la alte tipuri de cautari facute de catre utilizatori in viitorul nu foarte indepartat.

Facebook is planning to join an intriguing frontier of the Internet: virtual assistants on mobile devices. The company is working on a feature within Facebook Messenger that allows users to ask real people for help researching and ordering products and services, among other tasks. It’s being referred to internally as “Moneypenny,” according to three people briefed on it.

Separat de aceste informatii se pare ca Moneypenny este deocamdata protejat destul de bine de catre cei de la Facebook, astfel ca alte informatii nu sunt cunoscute in legatura cu el si ceea ce va oferi, insa din moment ce subiectul a ajuns in atentia presei, vom vedea tot mai multe detalii in urmatoarele luni.

Avand in vedere ca in ultimii ani asistentii virtuali au devenit din ce in ce mai populari, era normal sa ne asteptam ca Facebook sa produca unul precum Moneypenny, asa ca va fi interesant de vazut ce ne va aduce el.