M – Facebook a lansat un competitor pentru Siri

Facebook MM este denumirea asistentului virtual dezvoltat de catre compania Facebook, el fiind prezentat in trecut sub denumirea Moneypenny, insa incepand de astazi este disponibil in versiune beta prin aplicatia Facebook Messenger.

Spre deosebire de Siri care intelege comenzi si ofera o serie de raspunsuri predefinite pentru anumite tipuri de intrebari, asistentul M are la baza si interactiune umana, astfel ca anumite intrebari ale utilizatorilor vor primi raspuns de la persoane reale si nu de la un sistem computerizat existent in serverele Facebook.

“Componenta” umana a asistentului M va intra in “actiune” atunci cand software-ul nu va fi capabil sa raspunda singur la intrebari, utilizatorii putand discuta cu M asa cum discuta in mod normal cu un prieten, intr-o interfata de chat similara celei normale existente in Facebook Messenger.

M este capabil sa le puna diverse intrebari utilizatorilor pentru a si ce fel de raspunsuri sa ofere, iar acestia din urma primesc diverse informatii in timpul indeplinirii anumitor task-uri, totul fara a sti daca in spatele raspunsurilor sta o persoana sau un algoritm.

Facebook M

Spre fericirea multor analisti de securitate, M nu este gandit pentru a analiza informatii privind activitatea noastra din cadrul Facebook, deci poate functiona numai in baza detaliilor oferite din interactiunile noastre cu el, dar desigur ca multe se pot schimba pana in momentul lansarii oficiale.

Conform celor de la Facebook, multumita “componentei” umane a asistentului M, acesta este capabil as ajute utilizatorii in moduri pe care Siri nu o poate face, iar drept exemplu sunt date recomandarile pentru a cumpara un cadou pentru un prieten sau un membru al familiei.

Asistentul M dezvoltat de catre compania Facebook este deocamdata disponibil doar pentru anumiti utilizatori din jurul San Francisco, insa baza de testare va fi extinsa pe masura ce Facebook va putea aduna mai multe informatii pentru M si il va putea imbunatati.

1 COMENTARIU