Evolutia preferintelor utilizatorilor privind ecranele smartphone-urilor (infografic)

In ultimii ani ecranele smartphone-urilor au crescut pentru a ajunge la diagonale ridicol de mari care fac utilizarea lor extrem de dificila in special cu o singura mana, iar probabil unii dintre voi sunt curiosi sa afle cum au evoluat preferintele utilizatorilor in aceasta perioada de timp.

Infograficul are la baza sondaje facute in 2011 si 2014 pe putin peste 7000 de oameni in total, ele dovedind faptul ca preferintele utilizatorilor s-au schimbat foarte mult in doar 3 ani de zile, dar asta si multumita promovarii de terminale cu ecrane mari facuta de catre producatori.

Daca in 2011 majoritatea utilizatorilor preferau smartphone-urile cu ecrane de 4 inch – 4.3 inch, in 2014 preferintele se schimbasera radical si ecranele de 4.5 – 5 inch erau cele mai dorite, aceasta preferinta fiind mai mult cu siguranta pastrata in cursul anului 2015.

Lansarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus cu ecrane de 4.7 inch si 5.5 inch demonstreaza faptul ca ecranele mari sunt acum cele mai cerute de catre utilizatori, altfel compania Apple nu ar fi adus pe piata terminale care au ecrane de diagonala atat de mare.

Pe viitor ecranele smartphone-urilor nu mai au unde sa creasca, astfel ca atentia producatorilor va trece la cresterea rezolutiilor pentru a oferi imagini de calitate mult mai buna, majoritatea avand deja ecrane QHD, trecerea spre 4K urmand a fi facuta in anii urmatori.

dimensiunea ecranelor iPhone infografic