Masinile Apple Maps ajung in noi locatii din Europa

Apple Maps masiniLuna trecuta compania Apple a recunoscut oficial faptul ca a inchiriat masini care cartografiaza diverse regiuni de pe glob pentru Apple Maps si pentru un posibil nou serviciu StreetView, creand o pagina speciala in care detaliaza locatiile in care ele se afla.

Multumita acestei pagini am aflat pentru prima oara ca Apple cartografiaza regiuni din Anglia si Irlanda impreuna cu o multitudine de alte locatii din SUA, iar incepand cu data de 1 august regiunile cartografiate urmeaza sa fie extinse de catre cei din Cupertino.

Mai exact, incepand din 1 august compania Apple va incepe sa cartografieze regiuni din Franta si Suedia pentru includere in Apple Maps, astfel ca Apple isi extinde usor, usor, interesul chiar si spre tari care in mod traditional nu s-au dovedit a fi chiar atat de importante.

Desigur ca procesul de cartografiere incepe in anumite zone din Franta si Suedia, urmand ca masinile sa viziteze alte zone geografice din acele tari si desigur ca alte zone din Europa vor fi luate in considerare pentru cartografiere in vederea imbunatatirii datelor din Apple Maps.

Compania Apple si-a facut o misiune din a imbunatati hartile disponibile in Apple Maps, astfel ca trimiterea acestor masini nu va face altceva decat sa ne aduca harti mai exacte pentru diverse regiuni din Europa, probabil inclusiv cu imagini actualizate pentru un sistem StreetView.

Nimeni nu stie cat timp va fi necesar pentru procesarea acestor date in vederea includerii in Apple Maps, insa este clar ca Apple vrea sa ofere o experienta de utilizare cat se poate de buna pentru persoanele care ii folosesc sistemul online de harti de pe iDevice/Mac-uri.

In momentul de fata Apple Maps ofera informatii exacte doar pentru anumite regiuni de pe glob, in principal in tarile importante pentru Apple, insa acest proces de cartografiere va oferi o importanta mai mare si pentru tarile care genereaza vanzari mai mici.