Politia din Beijing a inchis o fabrica in care s-au produs 41.000 de iPhone-uri contrafacute

iPhone contrafacut BeijingClonele terminalelor iPhone sunt extrem de cautate in China deoarece au preturi mult mai mici decat dispozitivele reale, dar arata exact precum un produs al companiei Apple, adevarate afaceri fiind create in baza lor.

Una dintre aceste afaceri a fost recent inchisa de catre politia din Beijing, ofiterii punand lacat pe o linie de productie care a fabricat nu mai putin de 41.000 de terminale iPhone contrafacute in doar 5 luni de zile, valoarea totala a acestora ridicandu-se la 19 milioane de dolari.

In baza unei legislatii care pedepseste mult mai riguros furtul intelectual, politia a arestat nu mai putin de 9 persoane care erau implicate in conducerea acestei afaceri, aceasta fiind creata de catre un barbat impreuna cu sotia sa, fabrica fiind amplasata in subsolul unui service GSM din orasul Beijing.

Desi arestarile au fost facute in luna mai, politia a oferit abia acum publicitarii aceste informatii, autoritatile sustinand ca fabrica a fost creata in luna ianuarie si avea 6 lunii de productie cu sute de angajati care creau iPhone-uri contrafacute care au fost mai apoi vandute.

Police in Beijing have busted a factory that produced more than 41,000 fake iPhones worth as much as 120 million yuan ($19 million), including some that reached the United States, and have arrested nine suspects in the counterfeiting operation. They hired “hundreds” of workers to repackage second-hand smartphone components as iPhones for export, it added.

Multumita ajutorului oferit de catre autoritatile americane, politistii din Beijing au confiscat nu mai putin de 14.000 de smartphone-uri si cantitati mari de accesorii, astfel ca nu toate cele 41.000 de iPhone-uri contrafacute au fost vandute de catre cei din Beijing.

Conform autoritatilor, chinezii asamblau diverse componente in carcase similare cu cele ale iPhone si le vindeau impreuna cu sistemul de operare Android, castigand o suma serioase de bani in acest proces, dar totul cu o limita multumita autoritatilor chineze.

Practic in cele 5 luni de activitate acea fabrica a produs aproximativ 10.000 de iPhone-uri contrafacute zilnic, asta daca productia s-a limitat doar la clonarea terminalelor Apple, nu si la clonarea altor smartphone-uri.

4 COMENTARII

  1. Sunt construite cu piese “second” de iPhone . De ce ar rula Android ? Si cine ar face kernelul pt procesorul de iPhone ? Si tot sistemul de operare de altfel ? Android nu e Windows sa se instaleze pe orice hardware . Ai de lucru serios pt a-l face sa ruleze pe o anumita configuratie hardware .