Apple Music – primul operator telecom ofera streaming gratuit

Apple Music streaming gratuit T-MobileApple Music a fost lansat de aproximativ o luna, insa iata ca astazi vedem primul operator de telefonie mobila care le va permite clientilor sai sa faca streaming gratuit pentru serviciul celor de la Apple, acesta fiind doar primul pas spre includerea unor asemenea servicii in abonamentele altor operatori din lume.

T-Mobile este operatorul in cauza si alte cateva servicii de streaming audio sunt deasemenea incluse in lista celor pentru care traficul de date este oferit gratuit, asta doar in cazul in care utilizatorii activeaza anumite abonamente pentru care acest sistem este oferit de operator.

Lansat sub titulatura Music Freedom, initiativa celor de la T-Mobile este disponibila deocamdata doar in SUA, insa daca ea va avea succes acolo, atunci cu siguranta va fi preluata si de alti operatori din grupul Deutsche Telekom si nu cred ca va dura mult pana cand ea va ajunge in Europa.

Daca pana acum unii operatori de telefonie mobila ofereau trafic de date gratuit pentru streaming-ul audio generat de unul sau doua servicii de streaimng proprii sau cu care au parteneriate incheiate, aceasta este prima oara cand un operator ofera trafic gratuit pentru atat de multe servicii.

Separat de Apple Music, cei de la T-Mobile ofera trafic gratuit si pentru Spotify, Pandora, Rdio, Google Play Music, iHeartRadio, SoundCloud sau SiriusXM, deci vorbim despre milioane de utilizatori care vor beneficia de pe urma acestei initiative demne de lauda.

Partea cea mai buna este ca daca un operator important ofera un asemenea beneficiu, altii vor fi obligati sa ii urmeze actiunile pentru a nu pierde clienti, asa ca intr-un an de zile multi operatori vor oferi streaming gratuit pentru multiple servicii de streaming audio.