Prima Pagina CarPlay Primele masini Volkswagen cu CarPlay integrat au fost lansate

Primele masini Volkswagen cu CarPlay integrat au fost lansate

Volkswagen CarPlayPrimele masini Volkswagen cu CarPlay integrat au fost lansate de catre celebrul producator de masini, primele modele ajungand deja la unele reprezentante auto din SUA si alte zone de pe glob cu tehnologia disponibila pentru utilizare.

Masinile celor de la Volkswagen au implementat un sistem de infotainment MIB-II care are implementat suport pentru tehnologia CarPlay, dar si pentru Android Auto, aplicatiile Car-Net ale companiei germane fiind deasemenea disponibile pentru utilizare cu o suita intreaga de functii interesante.

Desi cei de la Volkswagen nu s-au numarat printre primii parteneri ai Apple care au promis ca vor integra CarPlay in masini, iata ca s-au “miscat” destul de repede pentru a aduce pe piata masini care le permit posesorilor de iPhone-uri sa-si interconecteze terminalele cu masinile.

Conform celor de la Volkswagen, patru modele ale sistemului de infotainment MIB-II vor fi oferite pentru diversele tipuri de masini, ele avand ecrane capacitive de 6.3 inch si 6.5 inch, acestea fiind singurele cu suport CarPlay, ele permitand inclusiv efectuarea de atingeri multiple.

Understanding that one of the most important updates to the second generation of Car-Net is app and operating platform integration, the new App-Connect system creates seamless smartphone integration across smartphone brands utilizing three options— Apple CarPlay®, Android Auto™, and MirrorLink®.

Preturile pentru modelele 2016 ale masinilor Volkswagen difera de la tara la tara, de motorizarea aleasa si de functiile selectate, iar deocamdata nu se stie cand ar urma sa ajunga si in Romania masinile care au acest sistem integrat.

 • Adrian

  Zaone, in România putem folosi CarPlay?

 • Da, daca masina are, te poti conecta la el, nu necesita o conexiune de internet pentru a functiona, deci nu ar trebui sa fie blocat de Apple.

 • Adrian

  Te-am întrebat pentru ca la mine la iPhone 6 iOS 8.4 nu îmi apare in configurări meniul dedicat CarPlay.

 • Daca nu te-ai conectat la o masina cu carplay, nici un cred ca o sa-ti apara vreodata pentru ca nici nu prea are de ce.

 • Sebastian Nitu

  Skoda are aceasta optiune disponibila deja pe platforma MIB2 + Optiunea MirrorLink incepand cu noua Fabia lansata anul acesta.