Chip-ul A9 al iPhone 6S a intrat in productie, iPhone 6C va fi lansat abia in 2016

iPhone 6C lansareiPhone 6C va fi succesorul deja batranului iPhone 5C, Apple avand noul smartphone in proces de dezvoltare de cateva luni de zile, iar acum aflam si ca lansarea sa ar urma sa aiba loc nu anul acesta, ci abia peste un an.

Conform unor surse asiatice apropiate companiei Apple, iPhone 6C ar urma sa ajunga pe piata in Q2 2016, la nu mai putin de trei ani distanta de lansarea iPhone 5C, compania Apple preferand sa-l aduca intr-un moment in care va scoate din vanzare dispozitivul mentionat anterior.

Nu se stie deocamdata ce fel de chip va avea iPhone 6C, insa se pare ca el va fi produs folosind un proces de fabricatie de 14/16nm FinFET, el urmand a ajunge pe piata impreuna cu alte iDevice-uri care vor beneficia de acelasi tip de chip-uri.

Desi Apple a intentionat sa lanseze iPhone 6C cu un chip de 20nm fabricat de catre TSMC, in final ar fi ales sa astepte un an de zile pentru a lansa noul terminal cu un chip care administreaza mult mai eficient energia si ofera un spor de performanta substantial.

Apple is not expected to launch a successor to the iPhone 5c this year, but will instead introduce its next-generation budget smartphones in second-quarter 2016 with the devices coming with 14/16nm FinFET chips, according to sources from the semiconductor industry.

Separat de acestea, se pare ca TSMC ar fi initiat procesul de fabricatie al chip-urilor A9 care vor fi implementate in iPhone 6S si iPhone 6S Plus, acestea urmand a fi produse folosind un proces de fabricatie de 14nm FinFET, lansarea urmand a avea loc in septembrie.

Aceleasi chip-uri A9 se vor regasi si in tableta iPad Air 3, daca va fi lansata, dar si in tabletele iPad Mini 4 sau iPad Pro, compania Apple putand folosi acelasi chip si in iPhone 6C cand il va lansa in 2016.

3 COMENTARII