iPhone 6C – dezvoltare oprita de Apple ?

iPhone 6C lansareiPhone 6C este denumirea data unui nou iPhone cu ecran de 4 inch si carcasa din plastic pe care compania Apple l-ar dezvolta in momentul de fata in vederea lansarii pe piata in toamna acestui an, o multitudine de zvonuri anuntand aparitia sa.

Dimineata am vazut si ceea ce ne este prezentat ca fiind bateria iPhone 6C, ea fiind aparent preluata dintr-o fabrica a unui partener Apple, componenta fiind cel mai probabil creata pentru un prototip pe care cei din Cupertino l-ar fi cerut in vederea testarii pentru lansare oficiala in 2015.

Desi toate zvonurile indicau faptul ca lansarea iPhone 6C pare a fi sigura, unii analisti sunt de parere ca Apple nu este deocamdata dispusa sa aduca pe piata noul terminal si ca prefera sa ofere modelele actuale la pret mai mic decat sa isi reduca vanzarile cu un model nou.

Conform analistilor, iPhone 6C ar avea un design similar cu cel al iPhone 6, hardware-ul putand fi identic, insa pretul de vanzare ar urma sa fie mai mic pentru a permite unei game mai diversificate de persoane sa-l achizitioneze pentru a intra in ecosistemul iPhone.

It would look and feel just like the iPhone 6, and it would run on the same internal components as Apple’s current flagship. But, it would come with a 4-inch screen just like Apple’s previous iPhones. The idea would be to offer another low-cost option for those who wanted a new iPhone but didn’t want to splurge on Apple’s next model, which is expected to be called the iPhone 6S.

Problema pentru Apple pare sa fi stat in faptul ca acest iPhone 6C ar fi afectat vanzarile iPhone 6, acest din urma terminal urmand a fi oferit la un pret redus din toamna, iar o versiune cu carcasa colorata ar fi motivat multe persoane sa-l treaca cu vederea in anul urmator.

Practic Apple spera ca iPhone 6 sa genereze vanzari foarte bune si in 2015 impreuna cu iPhone 6S, lucru pe care iPhone 6C l-ar fi pus in pericol, asa ca proiectul iPhone 6C ar fi fost suspendat in momentul de fata, insa vorbim doar despre un zvon care trebuie tratat ca atare.