Un chinez s-a sinucis intr-o fabrica in care se asambleaza terminale iPhone

Foxconn sinucidere fabrica iPhoneSaptamana aceasta un angajat al companiei Foxconn a fost gasit mort langa una dintre cladirile care formeaza campusul fabricii Foxconn din Zhengzhou, acolo fiind, de cativa ani de zile, asamblate terminale iPhone pentru compania Apple.

Cei de la Foxconn nu au confirmat faptul ca angajatul s-ar fi sinucis, insa un ONG care monitorizeaza drepturile angajatilor care lucreaza in fabricile din China afirma ca acea persoana ar fi sarit de pe acoperisul cladirii langa care a fost gasit si ca ar fi vorba despre o sinucidere.

Respectiva persoana lucra in cadrul Foxconn din octombrie 2010, astfel ca vorbim despre un angajat vechi de 5 ani care a decis sa isi puna capat zilelor din motive deocamdata necunoscute, insa probabile niciodata nu vom afla care este adevaratul motiv al acestei actiuni tragice.

Autoritatile din China investigheaza cazul si cei de la Foxconn sustin ca in momentul de fata colaboreaza cu ele pentru a descoperi motivele care au determinat fostul sau angajat sa se sinucida, acesta avand varsta de doar 28 de ani conform informatiilor aparute pana acum.

A worker at a Chinese facility that assembles Apple’s iPhone was found dead this week at the Foxconn Technology Group’s Zhengzhou plant, the company said. Foxconn said the 28-year-old male worker was found outside one of its buildings on the central China campus Tuesday. A New York-based advocacy group, China Labor Watch, reported that the worker jumped from a building to his death in an apparent suicide.

Foxconn si alti producatori de produse electronice au instalat plase “anti-suicid” in preajma cladirilor in care sunt cazati angajatii care lucreaza in fabricile lor, insa iata ca ele nu sunt suficient de bune pentru a proteja persoanele care sunt decise sa isi puna capat zilelor.

Anul trecut Tim Cook a vizitat diverse fabrici ale companiilor care asambleaza terminale iPhone si a ajuns la concluzia ca majoritatea angajatilor lucreaza in conditii bune, insa iata ca acest lucru nu este adevarat.