Un smartphone are de 20 de ori mai multe bacterii decat un capac de WC

bacterii smartphoneUnele tablete si smartphone-uri au pe ecrane de 20 de ori mai multe bacterii decat un colac de WC, un studiu relevand faptul ca unele terminale mobile au mii de bacterii adunate dupa luni de utilizare de catre posesorii lor.

Cea mai “curata” tableta dintre cele 60 de terminale mobile participante la testa a avut 600 de unitati de pacterii la o verificare initiala, unele dintre ele putand genera extrem de rapid stari de voma sau diaree, astfel ca utilizatorii se aflau intr-un foarte mare pericol.

Daca un colac de WC are in medie aproximativ 20 de unitati de bacterie, unele smartphone-uri aveau peste 1000 si includeau bacterii periculoase precum E. coli sau salmonella, iar cu siguranta foarte multi dintre voi stiu ce pericol ascund acestea pentru corpul uman.

Daca aceste cifre vi se par a fi mari, trebuie sa stiti ca una dintre tablete a avut nu mai putin de 15.000 de unitati de bacterie la o verificare, patru dintre telefoanele mobile si patru tastaturi verificate inregistrand un numar similar de mare de bacterii pe suprafata.

A typical toilet seat has a staphylococcus aureus count of less than 20. The test also found enterobacteria, which can include strains of infections such as E. coli and salmonella. The worst tablet had a count of 15,000 units per swab, with four phones and five keyboards also registering this level. Toilet seats typically had less than ten units per swab of enterobacteria.

Practic terminalele noastre mobile sunt adevarate focare de infectie, insa probabil multi dintre voi stiau acest lucru si v-am spus acum cateva luni cate bacterii exista pe ecranul unui iPhone, insa acum stiti si ce pericole sunt ascunse pe ecranele tabletelor voastre.

Desi unii producatori nu recomanda folosirea unor solutii de curatare pentru ecranele terminalelor mobile, este totusi indicat sa le stergeti cu serverele uscate sau umede pentru a evita imbolnavirile.