Apple a angajat 11.000 de femei in ultimul an

apple diversitateIeri compania Apple a publicat un raport de diversitate in randul angajatilor sai care lucreaza in lumea larga, anuntand ca a angajat in ultimul an anu mai putin de 11.000 de femei, cu 65% mai multe decat anul trecut.

In ciuda acestui numar mare de femei angajate, in cadrul companiei Apple barbatii domina, 69% dintre angajati fiind barbati, Tim Cook incercand sa echilibreze, pe cat posibil, numarul de barbati si femei care lucreaza in cadrul companiei Apple in intreaga lume.

Separat de femei, compania Apple a angajat si cateva mii de persoane din randul minoritatilor, Tim Cook punand foarte mare accent pe diversitate in randul angajatilor companiei Apple, dar si pe egalitate in drepturi indiferent de orientarea sexuala sau religioasa a angajatilor.

54% dintre angajatii americani ai companiei Apple sunt albi, in timp ce restul de 46% sunt impartiti in diverse etnicitati, asiaticii fiind cei care domina acest segment cu 18% din angajati, hispanicii urmandu-i indeaparoape cu o reprezentare de 11% in randul angajatilor companiei.

Apple has always been different. A different kind of company with a different view of the world. It’s a special place where we have the opportunity to create the best products on earth — products that change lives and help shape the future. It’s a privilege we hold dear.

Desi compania Apple incearca sa aduca mai multa diversitate in randul angajatilor sai, e putin probabil sa realizeze obiectivele pe care le cer anumite organizatii din SUA sau de pe glob, insa Tim Cook isi da silinta pentru a crea un mediu de lucru cat mai bun in cadrul Apple.