Un turist a incercat sa fure un obiect antic din Pompei pentru a-si cumpara un iPhone

ruine PompeiPompei este unul dintre cele mai cunoscute vechi orase romane, el atragand un numar impresionant de vizitatori anual, iar unii dintre ei cred ca se pot imbogati daca vand vestigii romane pe internet.

Mai exact, un tanar olandez a furat o tigla din acoperisul unei case vechi, el intentionand sa vanda obiectul pe website-ul de licitatii eBay in ideea de a isi achizitiona, cel mai probabil, terminalul iPhone 6S care urmeaza sa fie lansat de catre compania Apple in aproximativ o luna de zile.

Martor la infractiune a fost un turist american care a anuntat autoritatile italiene, acestea oprindu-l pe tanarul olandez care incerca sa paraseasca Pompei cu bucata de tigla, el fiind arestat pentru furt, insa e putin probabil sa primeasca mai mult de o amenda si o condamnare  cu suspendare la inchisoare.

Desi acest tip de obiecte vechi nu prea au valoare in cadrul licitatiilor, un expert sustine ca pentru persoana potrivita bucata de tigla ii putea aduce nu mai putin de 400 de euro tanarului olandez, insa el ar fi avut mult de asteptat pana cand ar fi reusit sa vanda tigla respectiva.

According to Italians, an American tourist witnessed the 16-year-old placing a Roman roof tile in his backpack and attempting to smuggle it out of the site currently under renovations. Police on the scene stopped the teenager before he was able to leave with the item. He reportedly later said he wanted to sell the tile on eBay to buy the latest iPhone, but experts say he would have been disappointed by the resale value.

Avand in vedere ca in China unele persoane si-au vandut organele pentru a cumpara produse ale companiei Apple, acesta nu este cel mai extrem act intalnit pana acum de catre oameni dornici sa-si achizitioneze cele mai recente produse ale companiei americane, fie ele lansate sau nu.