iPhone 6S – zeci de teste de performanta arata puterea chip-ului A9

iPhone 6S Plus performanta chip A9 benchmarkAcum cateva zeci de minute v-am prezentat rezultatele unui aparent test de performanta pentru chip-ul A9 al iPhone 6S si iPhone 6S Plus, el sugerand faptul ca multi utilizatori ar urma sa aiba parte de o mare dezamagire in septembrie.

Lansarea iPhone 6S urmeaza sa aiba loc in 18 septembrie, dar pana atunci cea mai populara platforma pentru testarea performantelor smartphone-urilor dezvaluie cateva zeci de teste in care ne sunt prezentate ceea ce par a fi performantele iPhone 6S Plus si implicit cele ale iPhone 6S.

Dupa cum puteti vedea din imaginea de mai sus, un terminal iPhone 6 Plus este identificat de catre Geekbench 3 ca avand un procesor triple-core tactat la 1.4 GHz care are 2 GB RAM, performantele acestuia fiind cu 60% mai bune decat cele ale actualului model al iPhone 6 Plus.

Desi Geekbench 3 identifica acest terminal ca fiind iPhone 6 Plus cu un chip A8 cu proesor triple-core, vorbim practic despre un iPhone 6S Plus sau poate chiar iPhone 6S care a fost camuflat de catre compania Apple special pentru testele de acest gen facute de catre testerii sai.

iPhone 6S Plus performanta chip A9 benchmark 1

Chiar daca o imagine poate fi usor falsificata, aici vorbim despre cateva zeci de teste facute cu acest terminal si e putin probabil ca la mijloc sa fie vreo falsificare a identitatii terminalului intr-un mod atat de complex.

Mai exact, e imposibil de falsificat existenta unui procesor triple-core si a 2 GB RAM pentru un terminal iPhone, asta desi denumirea sa si a versiunii de iOS pot fi extrem de usor falsificate, deci teoretic informatiile din aceste teste ar trebui sa fie 100% exacte.

In aceasta idee, zecile de teste facute facute pentru aceste terminale care ar fi iPhone 6S si iPhone 6S plus ar trebui sa confirme fara dubiu performantele chip-urilor A9 si A9X, insa ramane sa vedem ce informatii contradictorii mai apar in perioada urmatoare pe internet.