iPhone 6S – performantele chip-urilor A9 si A9X o posibila mare dezamagire

performante chip A9 si A9X iPhone 6S iPad Air 3iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor avea un chip A9, iar performantele sale sunt din nou prezentate multumita unui nou grafic publicat de catre o sursa asiatica, chip-ul A9X aparand pentru prima oara intr-un document publicat pe internet.

V-am vorbit saptamana trecuta despre cat de rapide vor fi iPhone 6S si iPhone 6S Plus cu noul chip A9, insa ceea ce vedem astazi este diferit de ceea ce ne-au aratat doua imagini aparute in atunci, diferenta dintre scorurile obtinute in benchmark-uri fiind una destul de mare.

UPDATE: O serie noua de benchmark-uri infirma informatiile din aceasta imagine.

Saptamana trecuta am vazut ca noul chip A9 al iPhone 6S si iPhone 6S Plus ar obtine un scor de 4577 puncte in aplicatia Geekbench 3, insa astazi vedem ca acest scor s-a rezuma la doar 3569 puncte, cu mult sub ceea ce ni s-a sugerat ca va oferi viitoarea componenta a Apple.

Daca ne uitam la rezultatul din acest benchmark, atunci iPhone 6S si iPhone 6S Plus ar urma sa ofere un spor de performanta de maxim 30% fata de iPhone 6 si iPhone 6 Plus in locul celor 60 de procente preconizate initial, iar acest lucru este in concordanta cu ceea ce a oferit Apple in trecut.

Performantele iPhone 6S dezvaluite de un nou benchmark

Pe de alta parte chip-ul A9X ar urma sa obtina un scor de 5101 puncte in benchmark, cu 50% mai bun decat cel al chip-ului A9, iar diferenta este mare, dar in concordanta cu ceea ce am vazut deja la o comparatie a performantelor dintre chip-urile A8 si A8X.

Din pacate performantele obtinute in acest test de catre chip-ul A9 sunt cu mult sub cele ale chip-ului Exynos 7420 folosit in Samsung Galaxy S6, Galaxy Note 5 sau Galaxy S6 Edge+, iar acest lucru ar fi o premiera pentru Apple, cei din Cupertino oferind in general performante mai bune.

iPhone 6S procesor triple-core 2 GB RAM

Daca m-ati intreba pe mine, la o simpla analiza a acestei imagini as spune ca rezultatul pentru chip-ul A9 are la baza un procesor dual-core cu o frecventa de lucru mai mare decat cea a chip-ului A8, in timp ce rezultatul chip-ului A9X are la baza un procesor triple-core cu o frecventa de lucru mai mare decat cea a chip-ului A8X.

Nu are fi greu de crezut ca Apple ar pastra procesorul triple-core pentru iPad si ar continua sa foloseasca un procesor dual-core in iPhone-uri, insa aceasta strategie ar dezamagi cu siguranta extrem de multi utilizatori.