iPhone 6S va fi de 2 ori mai rezistent ca iPhone 6, se va indoi mai greu! (Video)

carcasa iphone 6S de 2 ori rezistentiPhone 6S are o carcasa ce este de 2 ori mai rezistenta decat cea a iPhone 6 conform unui test facut astazi, iar acest lucru dezvaluie faptul ca dispozitivul va fi mult mai greu de indoit, chiar si cand cineva chiar incearca sa faca acest lucru.

Saptamana trecuta am vazut pentru prima oara carcasa iPhone 6S intr-un clip video si nis-a spus ca ea ar fi fabricata dintr-ul aluminiu 7000 utilizat deja in Apple Watch, acesta fiind mult mai rezistent, dar aparent si mai usor decat cel folosit in carcasa iPhone 6.

Astazi materialul folosit in carcasa iPhone 6S a fost confirmat a fi aluminiu 7000 cu ajutorul unui dispozitiv numit XRF analyzer, carcasa terminalului avand 92.8% aluminiu si 6.1% zic, iar impreuna cu un proces de anodizare mai eficient ea se dovedeste a fi mai rezistenta.

iPhone 6S nu se indoaie usor, este 2 ori mai rezistent ca iPhone 6

In baza destului facut in clip, carcasa iPhone 6 se indoie daca o presiune de 13 KG este aplicata asupra sa, asta in timp ce carcasa iPhone 6S rezista unei presiuni de aproximativ 36 de KG, deci de aproape 3 ori mai mari, semn ca Apple a lucrat serios la intarirea sa.

Desi acest nou aluminiu 7000 ar fi mai scump si mai greu de fabricat, Apple il va folosi in carcasa iPhone 6S si iPhone 6S Plus pentru a evita un scandal precum cel de anul trecut in care ni s-a demonstrat in repetate randuri ca iPhone 6 Plus se indoaie in timpul folosiri.

Anul acesta iPhone 6S Plus va fi mult mai rezistent si nu se va mai indoi la fel de usor atunci cand il purtati in buzunare si va asezati pe el sau va aplecati punand presiune pe carcasa, deci teoretic Apple ar trebui sa fie ferita de noi scandaluri umilitoare.

Aceasta schimbare ar urma sa faca iPhone 6S Plus si mult mai rezistent decat orice alt phablet similar de pe piata, dar rezultatele le vom vedea in toamna.