Samsung Gear S2 teaser dezvaluie noile functii ale smartwatch-ului (Video)

Samsung Gear 2 teaserSamsung Gear S2 a fost prezentat partial de catre compania Samsung saptamana trecuta in cadrul conferintei pentru prezentarea Samsung Galaxy Note 5 si Samsung Galaxy S6 Edge+, insa astazi vedem un nou teaser oferit de catre coreeni.

Cei de la Samsung pregatesc Samsung Gear S2 pentru lansare in ideea de a oferi un nou competitor pentru Apple Watch pe piata, smartwatch-ul lor functionand in baza sistemului de operare Tizen, iar asta inseamna un numar redus de aplicatii disponibile.

Evitarea Android Wear s-ar putea dovedi a fi problematica pentru Samsung Gear S2 deoarece smartwatch-ul nu va beneficia de o multitudine de functii oferite de catre acest sistem de operare, interconectivitate perfecta cu alte terminale Android si multe altele.

Pe de alta parte, Samsung are posibilitatea de a controla in totalitate Samsung Gear S2 prin intermediul sistemului de operare proprietar Tizen, dar deocamdata el nu s-a dovedit a fi chiar atat de atractiv pentru dezvoltatori, numarul de aplicatii fiind limitat.

https://www.youtube.com/watch?v=nwn8qMaNoJk

Trecand la design-ul Samsung Gear S2, ceasul are un ecran rotund si un bezel rotativ care il inconjoara, cei de la Samsung prezentand modul in care el va permite modificarea diverselor elemente din interfata, dar si navigarea prin meniurile sistemului de operare.

Daca Apple a implementat o coroana digitala in in Apple Watch, cei de la Samsung s-au gandit sa ofere un mod diferit de a controla ceasul prin rotirea inelului care inconjoara ecranul si ramane de vazut care dintre cele doua metode de control va fi mai eficienta.

Deocamdata nu se stie cat va costa Samsung Gear S2 si cand ar urma sa fie lansat pe piata, insa imi imaginez ca diferenta de pret fata de Apple Watch nu va fi chiar atat de mare, Samsung dorind sa genereze ideea de produs premium pentru noul sau smartwatch.

2 COMENTARII

  1. Si Samsung Gear 2 are ca sistem de operare Tizen, si Samsung Gear S are ca sistem de operare Tizen, nu vad ce este asa un mare wow faptul ca si Gear S2 va avea tot Tizen.
    Este deja a 3-a generație de smarwatch cu Tizen.

    De Apple Watch se plange lumea pe forumuri ca nu sunt aplicatii, dar pe ala nu-l prezinti asa, dar despre Gear este a2-a oara cand preiei articolul de undeva doar ca bagi din burta replica asta ca duce lipsa de aplicatii.