Apple TV 4 va fi controlat cu o telecomanda tactila, gesturi, Siri, va include multe noutati

Apple TV 4 telecomanda tactilaApple TV 4 urmeaza sa fie prezentat in 9 septembrie de catre compania Apple si conform unor informatii aparute in cursul acestei seri, el va aduce o gama extrem de diversificata de noutati pentru utilizatori.

V-am spus deja despre toate dintre ele, iar aparitia lor intr-un nou articol publicat astazi vine doar sa confirme faptul ca Apple este extrem de serioasa in a isi face produsul dezirabil pentru utilizatorii de pe intreaga planeta, asta la peste 2 ani de la ultima actualizare pentru Apple TV.

Incepem cu sistemul de operare, Apple TV 4 urmand a rula o versiune a iOS 9 care contine o interfata complet imbunatatita, net superioara oricarei alteia existente pe piata, el permitand inclusiv dezvoltarea de aplicatii care vor fi disponibile intr-un App Store dedicat similar celui disponibil pentru iPhone sau iPad.

Pentru a putea sustine aceste schimbari majore compania Apple va implementa un chip A8 in Apple TV 4 impreuna cu un mediu de stocare de capacitate mai mare, puterea de procesare superioara permitand rularea tuturor aplicatiilor noi, a interfetei, dar si a Siri.

To control the new Apple TV? A new remote. It’s slightly bigger and thicker, with physical buttons on the bottom half, a Touchpad area at the top and a Siri microphone. One thing that hasn’t been talked about yet is the fact that the new remote will be motion sensitive, likely including several axis’ worth of sensors that put its control on par with a Nintendo Wii remote.

Pentru Apple TV 4 Apple a creat o telecomanda mai mare si usor mai groasa, aceasta avand butoane fizice in partea inferioara, dar si un touchpad in partea superioara care permite controlarea interfetei de utilizator prin atingeri, un microfon fiind deasemenea disponibil pentru control prin Siri.

Folosind comenzi vocale vom putea controla intregul Apple TV 4 cu ajutorul Siri care va efectua si cautari prin magazine pentru continut, pe care il va putea rula mai apoi, insa Apple urmeaza sa ne ofere inclusiv posibilitatea de a controla totul prin gesturi facute folosind telecomanda.

Aceasta noua telecomanda a Apple TV 4 este descrisa ca fiind una similara celei create pentru celebra consola Wii, astfel ca ar urma sa includa un senzor care va permite detectarea gesturilor noastre si controlarea interfetei de utilizatori fara a apasa vreun buton.

Practic Apple TV 4 va reprezenta o evolutie majora pentru Apple TV si compania Apple ar trebui sa il vanda la acelasi pret de 99 de dolari sau euro, chiar de luna viitoare.